Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mire jut és mire nem jut pénz az idén? - Podcast a város gazdálkodásáról

Csődközelben van a város? Mennyire kell meghúzni a nadrágszíjat? Horváth Attila alpolgármester lesz a vendégünk.

A szombathelyi városvezetés egészen május elejéig abban reménykedett, hogy a város állami kompenzációt kap az iparűzési adó csökkentése, a járvány okozta bevételkiesés és a k ormányzati elvonások 2022-ben sem adja vissza a településeknek a kormány a gépjárműadó-bevételeit May 04. 15:57 miatt. Az önkormányzat bevételei ugyanis olyan mértékben csökkentek, hogy alapvető feladatok ellátása került veszélybe Ha nem segít az állam, megállhatnak a buszjáratok, nem lesznek kulturális- és sportrendezvények Szombathelyen February 11. 07:19 .

A város 2021-es költségvetését több változatban alkották meg, az egyik a kompenzáció nélküli, a másik a kompenzációval együtt számított gazdálkodásról szólt.

Horváth Attila alpolgármester
Mészáros D. Zsolt

Május 6-án aztán kiderült Szombathely nem kap kompenzációt az iparűzési adó csökkentése miatt May 06. 20:47 , hogy Szombathely nem kap kompenzációt. Nemény András polgármester kijelentette, a város működőképessége biztosan megmarad, az elmúlt hónapokban kidolgozták az erre a lehetőségre adott válaszukat.

Másnap Horváth Attila költségvetésért (is) felelős alpolgármester kérdésünkre azt mondta „Szombathely mostantól a saját kezébe veszi a sorsát” May 07. 11:22 , szó sem lehet róla, hogy leállítják a buszközlekedést, vagy hogy nem lesznek rendezvények az idén. Kijelentette, Szombathely mostantól a saját kezébe veszi a sorsát, és önerőből orvosolja a problémákat.

Május 20-án, csütörtökön 15 órától a Nyugat rendkívüli podcastjének Horváth Attila alpolgármester lesz a vendége. Akit kifaggatunk a részletekről, arról, hogy hol kell meghúzni a derékszíjat, szükség lesz-e újabb intézményi átszervezésekre, milyen tartalékok lehetnek a rendszerben, és hol lehet még takarékoskodni.

A podcastet a Nyugat Facebook-oldalán élőben követhetik, a felvételt később feltöltjük Youtube-csatornánkra is, és természetesen cikk is lesz belőle.

Találkozzunk csütörtökön 15 órakor a monitorok, telefonkijelzők előtt.

Várjuk előre a kérdéseket, ahogy majd az adás alatt is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra