Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

„Nem megoldás cinkosként asszisztálni a fideszes mutyikhoz” – volt fideszes polgármesterek írtak levelet a döntéshozókhoz

A levelet Csepreg korábbi alpolgármestere is aláírta.

“Arra kérjük az önkormányzati döntéshozókat, ne vegyenek részt tovább az irányított közbeszerzésekben, ne engedjenek a fideszes választókerületi vezetők zsarolásának, településeik takarékosabb működését inkább vállalják fel közösségük előtt, ne dőljenek be a támogatási rendszer zsaroló módszerének” - többek között ezt írta két volt fideszes polgármester és Csepreg volt alpolgármestere nyílt levelükben, amit az Átlátszó közölt .

A helyi politikusok szerint rajtuk kívül számos településen hasonló gondokkal küzd számos tisztességes, de “mutyis ügyekbe kényszerített” önkormányzati vezető, akik fenyegetések miatt vagy a megtorlásoktól tartva nem mernek a nyilvánosság elé lépni. Most azt remélik, a nyílt levél nekik is bátorságot ad, hogy feltárják a kétes ügyeket - írja a lap.

Forrás: Átlátszó

A levelet Kósa Lajos, Rákóczifalva, Lakatos Béla Ács volt polgármestere, valamint Dénes József, Csepreg volt alpolgármestere írta alá.

Kósa a lapnak korábban úgy fogalmazott, hogy látta az irányított pénzosztást – többek között a pályázati pénzek, megbízások „csókosokhoz” irányítását, s mivel ebben nem volt hajlandó részt venni, felülről – a helyi Fidesz-vezetők – ellehetetlenítették a munkáját.

Lakatos Béla azt mondta, benne volt egy rendszerben, ahol, aki nem áll be a sorba, az nem kap pénzt, nem tudja fejleszteni a saját települését. Szerinte a legnagyobb baj, hogy a települések vezetői nem a tudásuk alkalmasságuk alapján “mennek előre” (kapnak pályázati pénzeket, stb.), hanem attól függően, hogy menyire hűségesek a Fideszhez.

Dénes József csepregi ügyéről írtunk már „Nem megoldás cinkosként asszisztálni a fideszes mutyikhoz” – volt fideszes polgármesterek írtak levelet a döntéshozókhoz October 20. 13:50 . A történet lényege, hogy Dénest 2019-ben alpolgármesterré választották, majd leváltották Leváltották Csepreg alpolgármesterét, aki közben fegyelmit indított a polgármester ellen 2020. July 09. 16:55 , ugyanis információkat kért a pályázati pénzek felhasználásáról. Dénes szerint a látható eredmények alapján sok projektnél nem volt egyértelmű, hogy mire mentek el a milliók.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra