Amikor a politikus megjárja az El Caminót – erről lesz ma sztorizgatás a szombathelyi sportházban

Egyre népszerűbb a Szent Jakab-út, és nem csak a vallásos zarándokok körében.

Képes úti beszámolót tart október 25-én, kedden délután fél hatkor a szombathelyi AGORA MSH-ban Koczka Tibor városi képviselő az El Caminón megélt kilométerekről.

Forrás: Facebook / Tibor Koczka

Egyre népszerűbb az El Camino néven ismert Szent Jakab-út, és nem csak a vallásos zarándokok körében. Az ezredfordulón még csak 50 ezren teljesítették az utat, az idén szeptember végéig már mintegy 380 ezren. Mi lehet a titka a Caminónak? Hogyan lehet eljutni és milyen nehézségekkel szembesülnek a zarándokok? Inkább fizikai, vagy lelki kihívás a több száz kilométeres gyaloglás hátizsákkal, az ezeréves utakon?

Többek között ezekről is szó lesz a beszélgetésen, melyen bárki részt vehet, ráadásul belépő sincs.

Forrás: Facebook / Tibor Koczka

Koczka 2014 óta városi képviselő, 2014-ben Fidesz színeiben indult, majd alpolgármester lett. A ciklus második felében szakított a Fidesszel, 2020-ban a Pro Savaria listájáról szerzett mandátumot, Szombathely volt alpolgármestere újra képviselő lett 2020. February 24. 12:05 miután Molnár Miklós lemondott képviselőségéről.

Májusban járta meg az El Caminót, Elindult az El Caminóra Szombathely egyik legismertebb politikusa 2022. May 03. 10:46 315 kilométert tett meg 11 nap alatt. A közben, fejben megtett hatalmas belső utazásaimra nincs mértékegység. Az is kemény munka volt. Néhány éve jártam Jeruzsálemben, megtaláltam Istent. Három éve Húsvétkor Rómában megtaláltam a Pápát, az El Caminón, Santiago de Compostelában megtaláltam önmagamat” írta „A fejben megtett hatalmas belső utazásaimra nincs mértékegység” 2022. May 13. 09:10 akkor a Facebookon.

Majd miután hazaért, podcastunkban is mesélt Koczka Tibor: „Sokszor sírtam, és nem a vacsora miatt” 2022. May 30. 19:44 élményeiről:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Programajánló