Elindult az El Caminóra Szombathely egyik legismertebb politikusa

Biztosan van min elgondolkodnia.

El Camino - 0. nap, Madrid - írta Facebook-posztjában Koczka Tibor szombathelyi városi képviselő.

Koczka 2014 óta városi képviselő, 2014-ben Fidesz színeiben indult, majd alpolgármester lett. A ciklus második felében szakított a Fidesszel, 2020-ban a Pro Savaria listájáról szerzett mandátumot, Szombathely volt alpolgármestere újra képviselő lett 2020. February 24. 12:05 miután Molnár Miklós lemondott képviselőségéről.

Forrás: Facebook / Tibor Koczka

Az El Camino, más néven Szent Jakab út ősrégi zarándokút, a kelta időkben a Tejút szimbóluma volt. A mai út Spanyolország Galicia tartományának fővárosába, Santiago de Compostelába vezet, de nemcsak egy kiindulópontból lehet eljutni, viszont az út fő része azonos. A zarándokút jelvénye a fésűkagyló, melyet az út mentén mindenütt felfestve megtalálhatunk.

Ma már nemcsak magukat kifejezetten vallásosnak tartó emberek indulnak el az úton, hanem egyre többen azok is, akik keresnek valamit, keresik önmagukat, keresik különféle kérdéseikre a választ. Az 1980-as évek második felétől kezdve a Szent Jakab-út reneszánszát éli. Az egész világból érkeznek ide zarándokok, hogy a Caminót, vagy annak egy részét végigjárják.

Három évvel ezelőtt egy szombathelyi házaspár útját követtük végig az El Caminon. Az első részt itt, „Talán túl sok tárgyam van, meg kéne szabadulnom tőlük” - Egy szombathelyi házaspár épp most járja az El Caminót 2019. June 02. 19:21 a másodikat itt, Kedves zarándok, este az ágyadban ne internetezz, inkább imádkozz - Egy szombathelyi házaspár épp most járja az El Caminót 2019. June 07. 17:12 a harmadik, befejező részt pedig itt olvashatják. Nincs pénzem, nincs személyazonosságom, nem vagyok senki és semmi. Igazi zarándokká váltam! 2019. June 22. 20:08

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet