Tényleg van olyan póló, amit soha nem kell mosni? – Leteszteltük, kiderült

Első hallásra meghökkentő, de mindenre tudományos magyarázat van.

Az internetet böngészve teljes joggal vagyunk gyanakvók, amikor valami olyanba ütközünk, ami túlságosan is szépnek hangzik.

Hogy ma ismét megtalálták a rák ellenszerét, hogy egy furcsa módszerrel egy hét alatt megtanulható egy idegen nyelv a legújabb diétával úgy fogyhatunk egy hét alatt 20 kilót, hogy közben bátran tolhatjuk a franciakrémest.

Első hallásra ebbe a kategóriába esik a póló, amit soha nem kell mosni.

Annyi a különbség, hogy kis utána olvasással egész hihető lesz a termék.

Hogy tudniillik az anyaga merinói gyapjú, annak is a finom változata.

Tényleg van ilyen, az a kérdés, hogy megéri-e
Józing Antal

Olyan vékony szálakból áll, hogy nemcsak a szennyeződés nem tapad meg rajta, de a bőrünkről leváló kisebb hámdarabok sem, így a baktériumok sincs táptalajuk a megtelepedésre és kellemetlen szagok termelésére.

És mivel nincs szennyeződés, felesleges a tisztítás.

Habár a magyar üzletekben is kaphatók merinói gyapjúból készült ruhadarabok, amelyeket leírásában szintén szerepel, hogy csak nagyon ritkán kell tisztítani, a teljesen mosás nélküli pólót egyelőre a tengerentúlról kell rendelni.

Az ismerősünknek legalábbis onnan érkezett, azon belül is Kanadából.

Gyorsan tegyük hozzá: egyelőre nem olcsó mulatság egy ilyen ruhadarab. Az alapára 65 dollár volt, amelyhez automatikusan hozzájön a 25 dolláros szállítási költség.

Ez eddig 90 dollár.

De ennyiből nem áll meg a dolog, mert mindehhez hozzájön a 27 százalékos ÁFA, amelyet ráadásul a szállítási díjra és a vámkezelés díjára (5990 Ft) is rátesznek.

Így aztán a végére bőven 40 ezer forint fölé kúszik az ár

, ami cseppet sem nevezhető barátinak egy olyan pólóért, ami első ránézésre semmiben nem különbözik egy kínai üzletben vásárolt 1000 forintos társától.

„Bármilyen hihetetlen, ezt tényleg nem kell mosni”

– mondja közel öt hónapnyi használat után a tulajdonosa.

Nemcsak nem koszolódik, de szagot sem ereszt. Egyedül annyi macera van vele, hogy eseténként nem célszerű beszórni a szekrénybe, ehelyett vállfára kell fellógatni, hogy valamennyire átjárja a légmozgás.

De azért ez – valljuk be – jóval egyszerűbb, mint a mosás.

Öt hónap alatt egyszer lett mosva, akkor sem azért, mert koszos vagy büdös lett, hanem mert véletlenül fémtartalmú dezodort használt a tulajdonos, amit nem javasol a gyártó.

Ennek a maradványa, felhalmozódott a hónaljban, aminek az illata kellemes volt amúgy, de mégis zavaró, így 40 fokon ki lett mosva a többi pólóval.

Kérdés persze, hogy ennyi pénzért megéri-e, illetve mennyi értelme van egy ilyen ruhadarabnak (aminek egyébként már van pulóver, ing, zokni, sőt nadrág verziója is)?

Nos, egyfelől poénnak mindenképpen poén, de meg lehet találni a helyét a ruhatárban.

Egy nő valószínű nem érzi túl komfortosnak, ha hónapokig ugyanabban a pólóban megy be a munkahelyre, de egy kollégista fiú bizonyára tudja díjazni a merinói gyapjú előnyeit.

Ezenkívül jól jöhet a sokat túrázók és utazók számára is, nem mindegy, hogy a hátizsákba vagy bőröndbe hány ruhadarabot kell betáraznunk.

Ha később kellően olcsók lesznek ezek a ruhadarabok, akkor nem lesz gond egy komolyabb ruhatárat ilyenből összerakni, és a mosást minimalizálni. Ami nemcsak a kényelmünknek, de környezetnek sem tenne rosszat.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech

Tovább az oldalra