Végleg zárva maradnak a tavaly ősszel bezárt kisposták

A Magyar Posta szerint nincs lehetőség az újranyitásukra.

A Magyar Posta Zrt. úgy döntött, hogy nincs lehetőség az ideiglenesen szünetelő további posták újranyitására – írta az MTI.

Az eddigi tapasztalatok alapján a jelenleg is működő több mint 2200 szolgáltatóhely az ügyfélforgalmat megfelelően kezeli. A Magyar Posta továbbra is lényegesen túlteljesíti a jogszabályi kötelezettségeit, az előírtnál mintegy 600 postával több áll az ügyfelek rendelkezésére – közölték.

A szonbathelyi 8-as posta is bezárt
Mészáros D. Zsolt

Tavaly októberben 364 kispostát zártak be a magas energiaárak, és így a magas üzemeltetési költségek miatt az országban. Többségében kistelepülések kispostái kényszerültek bezárásra, a Vas megyei Acsádon például megoldhatatlan problémákat okozva Megoldhatatlan nehézségeket okoz a kistelepüléseknek a kisposták bezárása 2022. November 11. 16:00 ezzel.

Szombathelyen négy postát zártak be, Kőszegen egyet, és Vas megyében még kilencet, kisebb településeken. Szombathelyen, az oladi városrészen önkéntesek enyhítenek Napi egy-két órát lesz nyitva az oladi „postapótló” Szombathelyen 2022. November 03. 11:30 a postahiányon, Acsádon viszont nincs erre lehetőség.

Vas megyében 17 kispostát 17 kisposta zár be hétfőn Vas megyében, térképen a részletek 2022. November 12. 15:05 zártak be, ezeket térképen is megmutattuk.

Térképen a bezáró posták
Forrás: K-Monitor / Átlátszó

Január 1-én 45 posta újranyitott, Hétfőn újra kinyitott 45 posta 2023. January 02. 10:18 de nem volt közülük Vas megyei.

Már a tavaly őszi bezárásokkor megjelent az aggodalom az érintett lakosságban, hogy a bezárt posta soha nem nyit már ki újra.

A Magyar Posta mostani közlése alapján az aggodalom jogos volt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet