Napi egy-két órát lesz nyitva az oladi „postapótló” Szombathelyen

Még a fideszes politikusok is meglepődtek, hogy mennyi postát zárnak be november 12-től.

A pontos időpontokat még nem tudjuk, szervezzük a nyitva tartást – mondta lapunk kérdésére Horváth Attila, Szombathely alpolgármestere, az oladi lakótelep egyik választókerületi képviselője.

Mondd el nekünk, milyen Nyugatot szeretnél!
Kitöltöm a kérdőívet

Horváth szerdán jelentette be Bezárt Szombathelyen az oladi posta? – Megoldja a körzet képviselője 2022. November 02. 12:18 egy videóban, hogy az Oladi Városrész Egyesület és a Nyugalom Szigete Oladi Lakótelep Nyugdíjas Klub közös szervezésében

postapótló ügyfélszolgálatot nyitnak a Kassák Lajos utca 7. alatt, a Nyugdíjas Klub székhelyén.

Kérdésünkre elmondta, november 12. után, napi egy-két órában lesz nyitva a postapótló ügyfélszolgálat, azt még nem tudják, hogy melyik napokon. A képviselő azt ígérte, hogy ha kialakul a nyitvatartási rend, akkor arról tájékoztatják a lakótelep lakóit.

Ebben az épületben lesz az önkéntes postapótló ügyfélszolgálat.
Forrás: googlemaps.com

A postapótló ügyfélszolgálaton ajánlott levelek, csomagok, csekkek feladását vállalják, az átvett értékekről elismervényt adnak, majd a következő alkalommal átadják a feladásról szóló bizonylatot.

A munkát önkéntesek végzik, amire jelentkezni is lehet.

A helyszín egyébként azért is kedvező, mert a nyugdíjas klub helyiségei rezsicsökkentett áron kapják a távfűtést, így nem jelent nagy költséget a napi egy-két órányi nyitva tartás.

A Magyar Posta a múlt héten közölte, 210 településen 366 postát zárnak be ideiglenesen 2022. October 28. 14:39 hogy 210 településen 366 postát zárnak be november 12-től ideiglenesen, takarékossági okokra hivatkozva. Szombathelyen négy postára kerül lakat, Négy postát zárnak be Szombathelyen, egyet Kőszegen 2022. October 29. 13:30 köztük az oladi lakótelepen, a Gazdag Erzsi utcában lévőre is. Bezárják még a Március 15. téren, a Szófia utcában és a Laky Demeter utcában jelenleg még működő postahivatalokat is.

Kormánypárti politikusok is felháborodtak

A Magyar Posta döntése kormánypárti képviselőket is felháborított. Horváth Gábor, szombathelyi városi képviselő Facebook-posztjában azt írta, a takarékossági intézkedéseket megérti, de számára

elfogadhatatlan, hogy az azonos útvonalon található Szófia utcai (kámoni) és a Március 15. téri postahivatalokat is bezárják.

Hozzátette, ezzel a döntéssel a postai szolgáltatások elérhetősége és minősége kritikus szint alá süllyed a Szombathely északi városrészén élők számára.

Szerinte félő, hogy az ideiglenes bezárás véglegeset jelent, pedig jó lenne, ha legalább az egyik nyitva maradna. Ő maga a kámoni mellett érvelne. A képviselő szerint a Magyar Postának egyeztetnie kellett volna a helyi önkormányzatokkal a bejelentés előtt.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg fideszes polgármestere is felháborodott, főleg azért, mert a sajtóból tudta meg, hogy a városban hat postát zárnak be. A Facebookon posztolta azt a levelet, amit a Magyar Posta vezérigazgatójának írt. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy a döntés előtt nem egyeztettek vele, és kérte, hogy vizsgálják felül a tervet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet