Négy postát zárnak be Szombathelyen, egyet Kőszegen

További nyolcat pedig kisebb Vas megyei településeken.

Szombathely 3. posta - Laky Demeter utca, 4. posta - Szófia utca, 6. posta - Gazdag Erzsi utca, 8. posta - Március 15. tér.

Ezeket a postákat zárják be elvileg ideiglenesen a Magyar Posta hivatalos oldalán megjelent lista szerint.

A vasi városok közül Kőszegen zárják be a 2. postát.

A szombathelyi Március 15. téren lévő postát is bezárják
Mészáros D. Zsolt

Pénteken írtuk 210 településen 366 postát zárnak be ideiglenesen October 28. 14:39 , hogy 210 településen 366 postát zárnak be ideiglenesen, takarékossági okokra hivatkozva. A Magyar Posta közleménye szerint a bezárt postafiókok dolgozóit más munkakörben foglalkoztatják, közül nem küldenek el senkit. Ugyanakkor a Magyar Posta 300 főt érintő csoportos létszámleépítést jelentett be a fővárosban, Pest, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A lépést átalakításokkal, átszervezésekkel indokolják.

Összehasonlításként Sopronban négy, Veszprémben négy, Zalaegerszegen hat postafiókot zárnak be.

A kisebb vasi település közül Egyházashetyén, Egyházashollóson, Horvátzsidányban, Kemenesmagasiban, Kemenessömjénben, Nagysimonyiban, Nemesbődön és Söptén zárják be a helyi postákat.

A Szombathelyt érintő döntések azért is furcsák, mert pont egy éve, tavaly novemberben fejezték be Elkészült a szombathelyi 3-as posta 2021. November 04. 11:10 a Laky Demeter utca postafiók felújítását. A Március 15. téren lévő postát pedig két hónap zárva tartás után tavaly májusban nyitották ki Ismét nyitva van Szombathelyen a Március 15. téri posta 2021. May 17. 10:51 újra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet