Amikor a szemetes zacsi már prémium bevásárlásnak számít

Van, amiből nem engedünk, még ha sokba is kerül. Praktik-apa bevásárlós sorozatának második része.

A sors úgy hozta, hogy mindhármunknak nehéz napjai lettek, kinek ezért, kinek azért. Persze, az élet nem állt meg, a főzést elengedtük a hétre és a hétvégére is, így csak „apróságokat” vásároltunk a csajokkal.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Az előző írásomhoz „Nem értem, hogyan lett a darált hús 499-ről 899, a paradicsomszósz 599-ről 899 pár nap alatt” 2022. January 19. 11:01 érkezett két kommentre szeretnék reagálni: nem, nem utálom a gyerekeimet. Való igaz, olykor el tudnám képzelni őket, hogy Ugandában töltik a hétvégéjüket, de azért ez nem tart sokáig. Kamasznevelésből szívesen veszek leckét, kérem, jelezze, hogy kihez fordulhatok életvezetési tanácsadásért. A másik: igen, a kis Tescohoz ragaszkodunk, ez van, ott mozgunk komfortosan, és valóban kedvesek az eladók.

Praktik-apa

De nézzük a hetet: csütörtök este, vészhelyzet! Azokra a bizonyos napokra kell gondolni, így a kisebbik lerohant a boltba, megvásárolta a szükséges dolgokat, mellé joghurtokat, fagyasztott áfonyát, actimelt, így fizetett 5.233 forintot.

Praktik-apa

Ami inkább megijesztett, hogy a kis Tescóban szórakozott az önkiszolgáló pénztár, és az 5000 forint fölötti tranzakcióknál is kérte a kártya számát. Alapból 15 a limit, így egy kicsit hüledeztem, mikor kérte a leányom a kódot. Mondta, no para, nem vette meg a fél boltot…

Pénteken megbeszéltük, hogy szombaton elmegyünk kajálni egyik kedvenc helyünkre: nem azért, mert burzsujok vagyunk, hanem mert én délelőtt meló, nagy is, és így tűnt egyszerűnek. Ráadásul egy barátom édesanyja töltött káposztát főz, és ilyenkor gondol rám is – innen is csókoltatom! Szombat este buliba indulnak, így a rendelést szavaztuk meg vasárnapra: alélt testüket délután egy-két óra körül kihozzák a szobájukból, kétszer nyolc pizzabatyu, sok szósszal, és rendesen tele lesz a pocakunk.

Praktik-apa

A pénteki bevásárlás így 7.431 forintba került, ebben felvágott, tej, kenyér, rágó, actimel, joghurt, nekünk és anyumnak is, lila hagyma, öblítő, két tészta, májkrém, oreos keksz, és ami prémium cucc, az a szemetes zacsi volt. Abból nem engedek: inkább fizetek 729 forintot – annyiszor kukáztam már a lépcsőházban, a tárolóban, egészen a célegyenesben a hulladékgyűjtő előtt a rossz, vékony nejlon izék miatt.

Praktik-apa

Egyébként biztosan lehet jobban és rutinosabban csinálni, mint ahogy mi tesszük, de ez fér bele az időnkbe. És itt szerintem illik kicsit megdicsérni a szombathelyi vendéglátósokat, akik túlélték a Covidot, pedig őket aztán – elmondásuk szerint - nem igazán sikerült megtámogatni. Talpra álltak, és szerintem reális áron hozzák akár házhoz is a kaját.

A hét elején újra támadás – utazás vár az egyikre, és ugye arra fel kell készülni…

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény