Rádiós frekvenciákról döntött a médiatanács, Szombathely is érintett

A Lánchíd Rádió Kft. lehet a befutó a 91,7-re.

Rádiós frekvenciákról döntött a médiatanács - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a médiatanács véglegesítette és csütörtökön honlapján közzétette a Törökszentmiklós 96,4 MHz helyi, pénteken pedig publikálja a Miskolc 103,8 MHz körzeti, rádiós frekvencia pályázati felhívásait közösségi jellegű hasznosításra. Az ajánlatokat január 20-án, illetve 29-én lehet majd benyújtani.

A testület elfogadta a Kecskemét 97,7 MHz körzeti, valamint a Székesfehérvár 99,2 MHz helyi rádió pályázati felhívásának tervezetét közösségi jellegű hasznosítással. A kecskeméti tervezet csütörtök óta, a székesfehérvári pénteken lesz olvasható az NMHH honlapján.

A Szombathely 97,1 MHz és a Kaposvár 97,5 MHz helyi, a Pécs 94,6 MHz körzeti rádiós frekvenciák közösségi jellegű, valamint a Békés 94,4 MHz helyi frekvencia kereskedelmi jellegű rádiós hasznosítását célzó eljárásban a pályázati ajánlatok alaki vizsgálatát is elvégezte a grémium. A szombathelyire pályázó Lánchíd Rádió Kft.-t , a kaposvári és pécsi eljárásban pedig mindkét pályázót, a Karc FM Média Kft.-t és az FM 4 Rádió Kft.-t is nyilvántartásba vette a médiatanács, míg a békésiben hiánypótlásra szólította fel mindkét pályázót, a GloboSys Hungary Kft.-t és a ProjektPro Bt.-t.

Hozzájárult a testület ahhoz, hogy az FM 4 Rádió Kft. - egy hónap halasztással - legkésőbb február 3-án kezdje meg Mária Rádió néven működő médiaszolgáltatását a Göd 97,3 MHz körzeti, illetve a Törökbálint 97,6 MHz helyi frekvencián.

A médiatanács engedélyezte a Magyar Katolikus Rádió Alapítvány számára miskolci médiaszolgáltatásának vételkörzet-bővítését a sátoraljaújhelyi, encsi, valamint a gyöngyösi, az egri és a hatvani jogosultságaival az eddigi hálózatba kapcsolódás helyett, valamint azt, hogy a Hegyalja Média Kft. tokaji rádiójával hálózatba kapcsolódjanak. Emellett engedélyezte, hogy a szolgáltató a Szent István Rádió nevet használja.

A szolgáltató kérelmére a médiatanács engedélyezte azt is: a Katolikus Rádió Zrt. hatósági szerződése tartalmazza, hogy a médiaszolgáltatása interneten is elérhető.

A testület elutasította az Európa Rádió Nonprofit Közhasznú Kft. azon kérelmét - a szolgáltató ismételt jogsértései miatt, a médiatörvénynek megfelelően -, hogy a Miskolcon és Mezőkövesden fogható, jövő áprilisban lejáró körzeti, közösségi rádiós médiaszolgáltatási jogosultságát hosszabbítsák meg - áll a közleményben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech