Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Feltépjük a múlt divatsebeit! Előástuk az elmúlt tizenkét év városi báljainak fotóit

Mutatjuk, milyen volt, amikor Puskás volt az év embere, Komár Laci énekelt és az aktuálpolitikából mára száműzött Marton Zsolt is még szmokingban virított. Szombathely reprezentál!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha már a karácsonyi időszaknak vége, januárban becsörtet a báli szezon a nagy, légüres eseménytérbe. Legalábbis a magukat fontosnak és megmutatásra érdemesnek tartó emberek félig-meddig belterjes köreiben, akik az év eleji semmittevésben előszeretettel vágják a testükt kivasalt ünneplőbe, és érzik magukat néhány órára dámáknak és lordoknak. Érdekes, hogy a bálozási szokás nem nagyon változott az elmúlt évtizedben, legfeljebb csak a divat. Na de hogyan? És mennyire?

Előre szólunk, hogy aki nem szereti nézegetni a régi tablófotókat, az most halkan klikkeljen odébb. Időutazni fogunk, ami egyesek szájában kellemetlen ízt ébreszthet. Az első állomásunk pedig kapásból 2004 , amikor a hibás tombolanyeremények okoztak némi fejfájást a nyerteseknek. Figyeljük meg ezt az enyhén provinciális, pszeudo-arisztokratikus miliőt a vállalhatatlan dekorációval!

Városi bál 2004.
2004-ben Komár Laci volt a Megyei és Városi bál sztárvendége
Tánczos Mihály

Egy évre rá Zséda volt a bál főfellépője. Jókedv és mulatozás zajlott, és csíkok a nyakkendőn. Aki ezt nem hiszi, kukkantos be Tánczos Misi galériájába egy klikkel , aki akkor is, mint egyébként azóta is, végigfotózta a szombathelyi városi bált.

Városi bál 2005.
Harangozó Bertalan táncos kedvében volt. A nyakkendőjét is értékeljük!
Tánczos Mihály

2006 már a barátkozás éve volt. Érdekes, hogy az utóbbi időben egymást egy kanál vízben megfojtó politikusok akkor annyi fotóra álltak össze, hogy szinte megmutatni sem tudjuk. Na jó, azért pár példát hozunk, itt is kattintásnyira vannak a további hihetetlen jelenetek:

Városi bál 2006.
A kép jobb szélén Szakály Gábor és Horváth Attila
Tánczos Mihály
Városi bál 2006.
Úgy látszik volt idő, amikor Marton és Gyebrovszki együtt mulattak. Sajnos, Gyebrovszki János azóta végleg eltávozott.
Tánczos Mihály
Városi bál 2006.
Marton itt már Neménnyel pózol. A csíkos nyakkendők is összehozták őket, bár ugye az egyik narancssárga, másik piros...
Tánczos Mihály

Ebben az évben egyébként Puskás Tivadar volt az év embere.

Városi bál 2006.
Hatos Gábor olimpiai bronzérmes birkózó, a parkett úgynevezett ördöge
Tánczos Mihály
Városi bál 2006.
Mága Zoltán meg nekünk hegedült, nekünk táncolt.
Tánczos Mihály

Ugrunk egy kicsit az időben és a következő állomásunk 2009. A Városi bálnak akkor is a Sportház adott otthont. A fotók azonban már nem annyira vészesen katasztrofálisak, ami a fashionizmust illeti. A 2009-es év tejjel és mézzel folyó volt a kapcsolódó képgaléria alapján ! Két sztárvendég is szórakoztatta a bálozókat!! Előbb Fenyő Miklós, utána pedig Zséda vette birtokba a világot jelentő deszkákat!!!

Városi bál 2009.
Lazáry Viktor akkor még város képviselőként élvezte a bált és az életet
Tánczos Mihály
Városi bál 2009.
Le merjük fogadni, hogy vagy fociról vagy színházról volt szó
Tánczos Mihály

Ha 2009 volt a bőséges év, akkor 2010-ben a szerény, családias, már-már kereszténydemokratás tempó uralkodott. Erről akkor megjelent cikkünkben is említést tettünk. Azért remek fotót ebből az évből is találtunk.

Talán a korábbi szerény érdeklődés, talán valami más sarkallta arra a bál, vagyis bálok szervezőit, hogy összevonják a Megyebált és a Városi bált. Valamint, hogy új helyszínen a szombathelyi Tóvendéglőben lássák vendégül a valódi és wannabe celebritásokat . Mindenesetre az esemény sokkal elegánsabb, kevésbé haverkodós lett, mint volt például az egy évvel korábbi. Megjelent például a bálon a megyéspüspök, de az akkori Honvédelmi Miniszter, Hende Csaba is, aki Mónika feleségével együtt táncra is perdült. Mutatjuk is:

Városi bál 2011.
Hmmmm, víz vagy bor?
Mészáros Zsolt
Városi bál 2011.
Bemegy a mentőorvos a hivatalba és azt mondja: Esküszöm a Magyar Népköztársaságra...
Mészáros Zsolt

Lassan tényleg vége a kínosan retrospektív fotóknak, de maradt még érdekesség bőven. Például, hogy 2012-ben demonstrálókon kellett átverekednie magát a megye elitjének, hogy bejusson a bálnak helyet adó Tóvendéglőbe:

Városi bál 2012.
Tényleg nem történt sok minden 2012-ben, a legérdekesebbnek a borbarát hölgyeket találtuk pálinkával a kezükben. Nem lesz ebből baj?
Tánczos Mihály

2013-ban aztán megint új helyszínt kapott a Megyebál. Akkor a Pannónia Étterem különtermében kapott helyet a rendezvény. Leírni úgysem lehet, inkább mutatjuk, mi mindenre bukkantunk:

Városi bál 2013.
Parais István - az AGORA mostani igazgatója - nyuszinak álcázta magát.
Tánczos Mihály

2014 -ben mindenki módfelett jól érezte magát. Az akkori fotókból egyébként az tűnik ki, hogy a bál véglegesen megváltozott hangulatában: sehol egy politikai ellenfelek boldog ölelkezéséről tanúskodó kép. A belterj viszont minden korábbinál magasabb hőfokon izzik.

Városi bál 2014.
Puskás és Marton, mind a ketten James Bondnak öltöztek
Tánczos Mihály
Városi bál 2014.
Nem minden kocka szögletes
Tánczos Mihály

2015-ben pedig, hogy felfrissítsék a rendezvényt, Vasvárra, a Nagy László Kulturális Központba vitték el a Megyebált. A városi bál is átalakult, a Savaria Múzeumba került, és már jótékonysági bálnak nevezték. E hét szombatján azonban ismét a felújított Művelődési és Sportházban rophatják a szombathelyiek.

Városi bál 2015.
Szulák Andrea szórakoztatta a nagyérdeműt, de vajon minek a méretét mutatja?
Tánczos Mihály
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra