Vasi Megyebál képeken és videón

A vendégek érkezésétől a tombolasorsolásig nyomon követtük a Vasi Megyebált. Azt is, hogy ki nyerte el az Év Vasi Embere 2012. címet.
 
 

Vasi Megyebál képeken és videón

A vendégek érkezésétől a tombolasorsolásig nyomon követtük a Vasi Megyebált. Azt is, hogy ki nyerte el az Év Vasi Embere 2012. címet.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Vasi Megyebál képeken és videón

A vendégek érkezésétől a tombolasorsolásig nyomon követtük a Vasi Megyebált. Azt is, hogy ki nyerte el az Év Vasi Embere 2012. címet.

Az idén a szombathelyi Pannónia Étterem báltermében tartották a Vasi Megyebált. Az érkezők díszes fogadtatásban részesültek. Előbb a Batthyány Bandérium és díszgyertyák előtt vonulhattak fel a lépcsőn, majd Vas Megye Szépe, Márk Angelika és Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke adott át apró ajándékot, kézműves bonbont és vasi ízeket népszerűsítő könyvecskét. Az emlékfotók elkészülte után a Kőszegi Borbarát Hölgyek és borkirálynők kísérték az asztalukhoz a bálozókat. Előre szólunk, cikkünkben négy különböző képgaléria és három videó található.

Az étterem előtt - némi fricskaként is - ételosztás zajlott, de úgy tudjuk, a bálozók és az ételre várók között semmilyen konfliktus nem volt. Báli köszöntőjében V. Németh Zsolt államtitkár is kitért az étterem előtti akcióra. És hogy mit mondott erről pontosan, azt Olvasóink meghallgathatják videónkban, 4:04-től.

Németh Zsolt és Kovács Ferenc megnyitóbeszéde - Vasi Megyebál 2013.

A nyitótáncot a Lorigo TSE bajnok táncosai prezentálták és ők vitték táncba az este díszvendégeit. A bécsi keringőt az este zenekara, a Spektrum játszotta. Itt jegyezzük meg, hogy a következő táncra sokat kellett várni.

Az étvágyat egy kis pálinka hozta meg, majd felszolgálták a vacsorát, aminél szintén a vasi ízek domináltak. Íme egy kis ízelítő: vasi kézműves sajtvariációk, sült köleskása tökmagolajos őrségi vargányamártással és császárhússal, vargányás burgonyakása sült céklával és borsikafüves sertéspofával, csokis gesztenye-mousse vaníliás almaraguval, ördöghal tatármentás diókrémmel.

A vacsorát francia sanzonok festették alá, Horváth Meggie és Peltzer Géza tálalásában. Ebből is mutatunk ízelítőt összefoglaló videónkban. Ebben a vendégek fogadása után 1:15-től a nyitótánc, 4:35-től a díszvendégek megforgatása, 5:50-től Meggie és Géza látható. 9:09-től az este sztárvendégei következnek, azaz a Mispro Produkciós Iroda báli összeállítása Auth Csillával, Csejtei Flórával, Hindi Fatimával,Gombás Nikolettával és Szokodi Zoltánnal. 16:00-tól pedig a bálozók lepik el a táncparkettet.

Báli összefoglaló

A Megyebál soha nem vívott ki magának hírnevet az "Ereszd el a hajamat!" kategóriában, inkább a szolid, visszafogott hangulat jellemző rá. Most is akadtak azonban, akik kihasználták a lehetőségeket és vidám mókákban vettek részt, például felpróbálták az egyik teremben talált jelmezeket. Így láthattunk kalauznak öltözött vezérigazgatót és nyúlfejes, répapálinkát szürcsölő kulturális központ-vezetőt is. Legnagyobb örömünkre egyikőjük sem tiltakozott a fotó ellen, hiszen a bálokba ez bőven belefér.

A szokásoknak megfelelően éjfélkor hirdették ki az Év Vasi Embere 2012. cím birtokosát. Professzor dr. Horváth Boldizsár bevezetőjében elmondta, most nem volt vita, hova kerüljön a díj. Az 50 éves Savaria Szimfonikus Zenekar - ami nemrégiben megkapta a legmagasabbnak számító nemzeti besorolást is - egyértelművé tette a díj helyét. De mivel egy zenekar nem lehet az Év Vasi Embere, ezért az alapító karnagy Petró János és a jelenlegi igazgató Mérei Tamás került szóba. Ők azonban egymástól függetlenül azt válaszolták a felkérésre, hogy a másikuk nélkül nem fogadják el a jelölést. Így megosztva kapták a díjat. A ceremóniát és a díjazottak gondolatait az alábbi videónkban tekinthetik meg.

Az Év Vasi Embere 2012. díj átadása

Aki állóképekben követné a díj átadását, annak a következő képgalériánkat ajánljuk, ahol közelebbről megszemlélhető az elismerő oklevél, de a díjátadás utáni gratulációk, vállveregetések is megörökítésre kerültek. A díjazottaknak gratulálunk!

Mérei Tamás egyébként az éjjel egy órakor tartott tombolasorsolás egyik fődíját is elvitte, nagy taps fogadta, amikor kiment a nyereményéért. A közéleti szalonban hajnalig beszélgettek a bálozók és itt is megjelentek a vasi ízek, ezúttal Birkás pálinka formájában. Itt láttuk azokat a héliummal töltött lufikat is, amelyekre korábbi bálok jellegzetes fotóit aggatták és amik így egyik sarokból a másikig lebegve különös, légies galériát teremtettek a teremben. A báli dekorációt egyébként Molnár Ingrid dekoratőr álmodta meg.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés