Vasi Megyebál képeken és videón

A vendégek érkezésétől a tombolasorsolásig nyomon követtük a Vasi Megyebált. Azt is, hogy ki nyerte el az Év Vasi Embere 2012. címet.
 
 

Vasi Megyebál képeken és videón

A vendégek érkezésétől a tombolasorsolásig nyomon követtük a Vasi Megyebált. Azt is, hogy ki nyerte el az Év Vasi Embere 2012. címet.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Vasi Megyebál képeken és videón

A vendégek érkezésétől a tombolasorsolásig nyomon követtük a Vasi Megyebált. Azt is, hogy ki nyerte el az Év Vasi Embere 2012. címet.

Az idén a szombathelyi Pannónia Étterem báltermében tartották a Vasi Megyebált. Az érkezők díszes fogadtatásban részesültek. Előbb a Batthyány Bandérium és díszgyertyák előtt vonulhattak fel a lépcsőn, majd Vas Megye Szépe, Márk Angelika és Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke adott át apró ajándékot, kézműves bonbont és vasi ízeket népszerűsítő könyvecskét. Az emlékfotók elkészülte után a Kőszegi Borbarát Hölgyek és borkirálynők kísérték az asztalukhoz a bálozókat. Előre szólunk, cikkünkben négy különböző képgaléria és három videó található.

Az étterem előtt - némi fricskaként is - ételosztás zajlott, de úgy tudjuk, a bálozók és az ételre várók között semmilyen konfliktus nem volt. Báli köszöntőjében V. Németh Zsolt államtitkár is kitért az étterem előtti akcióra. És hogy mit mondott erről pontosan, azt Olvasóink meghallgathatják videónkban, 4:04-től.

Németh Zsolt és Kovács Ferenc megnyitóbeszéde - Vasi Megyebál 2013.

A nyitótáncot a Lorigo TSE bajnok táncosai prezentálták és ők vitték táncba az este díszvendégeit. A bécsi keringőt az este zenekara, a Spektrum játszotta. Itt jegyezzük meg, hogy a következő táncra sokat kellett várni.

Az étvágyat egy kis pálinka hozta meg, majd felszolgálták a vacsorát, aminél szintén a vasi ízek domináltak. Íme egy kis ízelítő: vasi kézműves sajtvariációk, sült köleskása tökmagolajos őrségi vargányamártással és császárhússal, vargányás burgonyakása sült céklával és borsikafüves sertéspofával, csokis gesztenye-mousse vaníliás almaraguval, ördöghal tatármentás diókrémmel.

A vacsorát francia sanzonok festették alá, Horváth Meggie és Peltzer Géza tálalásában. Ebből is mutatunk ízelítőt összefoglaló videónkban. Ebben a vendégek fogadása után 1:15-től a nyitótánc, 4:35-től a díszvendégek megforgatása, 5:50-től Meggie és Géza látható. 9:09-től az este sztárvendégei következnek, azaz a Mispro Produkciós Iroda báli összeállítása Auth Csillával, Csejtei Flórával, Hindi Fatimával,Gombás Nikolettával és Szokodi Zoltánnal. 16:00-tól pedig a bálozók lepik el a táncparkettet.

Báli összefoglaló

A Megyebál soha nem vívott ki magának hírnevet az "Ereszd el a hajamat!" kategóriában, inkább a szolid, visszafogott hangulat jellemző rá. Most is akadtak azonban, akik kihasználták a lehetőségeket és vidám mókákban vettek részt, például felpróbálták az egyik teremben talált jelmezeket. Így láthattunk kalauznak öltözött vezérigazgatót és nyúlfejes, répapálinkát szürcsölő kulturális központ-vezetőt is. Legnagyobb örömünkre egyikőjük sem tiltakozott a fotó ellen, hiszen a bálokba ez bőven belefér.

A szokásoknak megfelelően éjfélkor hirdették ki az Év Vasi Embere 2012. cím birtokosát. Professzor dr. Horváth Boldizsár bevezetőjében elmondta, most nem volt vita, hova kerüljön a díj. Az 50 éves Savaria Szimfonikus Zenekar - ami nemrégiben megkapta a legmagasabbnak számító nemzeti besorolást is - egyértelművé tette a díj helyét. De mivel egy zenekar nem lehet az Év Vasi Embere, ezért az alapító karnagy Petró János és a jelenlegi igazgató Mérei Tamás került szóba. Ők azonban egymástól függetlenül azt válaszolták a felkérésre, hogy a másikuk nélkül nem fogadják el a jelölést. Így megosztva kapták a díjat. A ceremóniát és a díjazottak gondolatait az alábbi videónkban tekinthetik meg.

Az Év Vasi Embere 2012. díj átadása

Aki állóképekben követné a díj átadását, annak a következő képgalériánkat ajánljuk, ahol közelebbről megszemlélhető az elismerő oklevél, de a díjátadás utáni gratulációk, vállveregetések is megörökítésre kerültek. A díjazottaknak gratulálunk!

Mérei Tamás egyébként az éjjel egy órakor tartott tombolasorsolás egyik fődíját is elvitte, nagy taps fogadta, amikor kiment a nyereményéért. A közéleti szalonban hajnalig beszélgettek a bálozók és itt is megjelentek a vasi ízek, ezúttal Birkás pálinka formájában. Itt láttuk azokat a héliummal töltött lufikat is, amelyekre korábbi bálok jellegzetes fotóit aggatták és amik így egyik sarokból a másikig lebegve különös, légies galériát teremtettek a teremben. A báli dekorációt egyébként Molnár Ingrid dekoratőr álmodta meg.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 
 

 
 • 1paragrun2013január13.18:05ÚjVálasz

  Minden ezen a 94.000km2 -en az élettelentől a vírusokon át a
  a havas hegycsúcsoktól a kék égen át terjedő Univerzumig, minden. A múlt s jelen- jövő, a művészetek hagyományok a vallás és még a náncsi néni hidasa és... :-D
  Egy kis tollaskalapos milliővel spékelve.
  Komcsik, nektek "Sanyi" :-(

   
 • 2narancs60242013január13.18:38ÚjVálasz

  V Németh Zsolt honnan jött ? Mikor írta ő bele magát a kultúrába ? Soha ! Egyáltalán, tudja miről beszél? Engem mint szegény embert felháborított a megjegyzése. Szégyen hogy a megyéből származik!Éljen meg 47000 Ft-ból. Elég volt ! Itt az idő!
  Kocsis Mátét idézve" gyilkosok" ! Az ország és a nép tönkre tevői !Mulassatok csak,nem sokáig lesz már időtök, mert lejárt lemez vagytok!

   
 • 3smurfs2013január13.18:47ÚjVálasz
  Idézet: paragrun
  Minden ezen a 94.000km2 -en az élettelentől a vírusokon át a
  a havas hegycsúcsoktól a kék égen át terjedő Univerzumig, minden.
  ...

  Látod kedves Paragrun!

  Ehhez képest az ételosztást legalább egy normális cselekedet volt.
  Hagyomány, meg kultúra? Mérei mint év embere?
  Puskás mint az ország legjobb polgármestere, V. Németh mint kultúrattasé?
  Szánalmas egy bagázs.

   
 • 4velospiritos2013január13.18:55ÚjVálasz

  Próbálom megérteni, hogy ezt a bált miért hívják még mindig megye bálnak. Hiszen a megyét kifosztották, szerepe nincs, Kovács reptér Ferenc is egy súlytalan politikussá vált.
  Kár ezért ünnepelni. (Hozzáteszem a megye költségvetést a bál illetve a fizetés teszi ki) szóval nem sok értelme van az egésznek.

  Ha jól számolom 80 embernél körülbelül többen nem is voltak.

  Azért az az elgondolkodtató ha már a saját báljukra a megyei képviselők se mennek el. Vajon miért? (És nem, nem az ételosztás miatt, hanem mert hiteltelenné vált az esemény).

   
 • 5boroszlo2013január13.19:20ÚjVálasz

  Az érdi kocsmáros mondja meg milyen vasinak lenni! Mindezt, miután széthordták a megyét. Ez bizony csak fidesz bál volt, szánalmas, dicstelen, hogy ezek mit és mire föl vigadoznak? Sötét korszak hiteltelen emberei dőzsöltek a tönkre vert megye romjain. Undorkeltő!!!

   
 • 6czegledy2013január13.20:21ÚjVálasz
  Idézet: boroszlo
  Az érdi kocsmáros mondja meg milyen vasinak lenni! Mindezt, miután széthordták a megyét. Ez bizony csak fidesz bál volt, szánalmas, dicstelen, hogy ezek mit és mire föl vigadoznak?
  ...

  Németh Zsolt arról beszélt, hogy az ételt osztók megzavarták Vas megye legkiválóbbjainak szóló rendezvényt
  egy biztos a legkiválóbbak közé sem ő, sem Kovács Ferenc nem tartoznak

  zsűrizni egyébként én is tudok kedves Németh Zsolt (igazodva a rólunk alkotott véleményéhez): ön egy letűnt időket idéző szánalmas bohóc
  remélem, pár év múlva önre - legalábbis itt Szombathelyen - senki nem fog már emlékezni
  Szombathely történelmi falait nem idevalósiként lehetőleg addig se vegye a szájára

   
 • 7dragan2013január14.00:36ÚjVálasz

  Hát erre a beszédre Zsótti csak egyet tudok mondani ! Szánalmas !

  Államtitkár !!!!! Meneküljünk egy ilyen országból !!!!

   
 • 8Halihó2013január14.07:27ÚjVálasz

  Ajánlom elolvasásra Soós Zoltán Gorombakovácsok című verseskötetéből a Nyolcadik pörölyütést!

   
 • 9senior2013január14.10:09ÚjVálasz

  Amennyiben azt a kettő, himi-humi "politikust" (V. Németh, fogadós Kovács) retusáljuk, nem is olyan rossz az összkép. Mérei azon kívül, hogy jól igazgatja a zenekert, a világ minden táján ismert csellista. Angelika valóban nagyon szép lány, a szombathelyi táncosok mindig ott voltak a toppon, Scheer Pepi Mo. egyig legjobb basszerosa, Kondor Tamás pedig a kitartás szimbóluma. Dr. Puskás Tivadar a szakmában tisztelt mentőorvos. Hess vissza oda, abból hiány van, polgármester pedig terem mint a dudva.

   
 • 10kovacsg2013január14.11:15ÚjVálasz

  Nekem nincs bajom a megyebállal, feltűnik egy-két bármire alkalmatlan egyed, aki megragadt a politikai pályán, néhány ismeretlen arc, egy-két kiégett MILF, örülök, hogy engem nem hívnak ilyen helyekre, így nem üvölt a "MIT KERESEK ÉN ITT?" a fejemben. Persze akadnak kivételek is, Mérey Tamásnak minden elismerésem :)

   
 • 11gerybacsi2013január14.17:17ÚjVálasz
  Idézet: czegledy
  Németh Zsolt arról beszélt, hogy az ételt osztók megzavarták Vas megye legkiválóbbjainak szóló rendezvényt
  egy biztos a legkiválóbbak közé sem ő...
  ...

  Tisztelt Czeglédy Úr!
  Az Önök regnálása alatt voltak-e évente megyebálok, vagy nem?
  (Voltak)
  Mennyiben különböztek a vendégek a mostaniaktól? Talán szegény prolik voltak és ételt osztottak a rászorulóknak a megyebál helyszínén?
  (Nem)
  Demagógia a csúcson...

   
 • 12boroszlo2013január14.18:07ÚjVálasz
  Idézet: gerybacsi
  Tisztelt Czeglédy Úr!
  Az Önök regnálása alatt voltak-e évente megyebálok, vagy nem?
  (Voltak)
  Mennyiben különböztek a vendégek a mostaniaktól?
  ...

  Ha már csak a gyűlölet okán írogat ide, azért a tényeket nem kéne elferdíteni! Pusztai Gyula Úr ( nyugodjék békében) volt a legelején aki nem fideszes volt a hatalom és a többség is fideszes volt, amit számon akar kérni talán rajtuk tessék. Nézze meg a tudósítást és rögtön rájön, hogy a páváskodás igencsak tolla hagyott pulykásra sikeredett. Hiteltelen jellemtelen politikusok agyalognak a vasi szellemről, azok akik ezt megelőzően bábként fidesz utasításra szétverték a megyét! Ezek után még jól is érezve magukat önfeledten báloztak, csak nem a jól sikerült s...ggnyalás okán! Remélem levitézlenek minél előbb és a komondi csárdánál szép útilaput kapnak

   
 • 13sanka462013január14.23:00ÚjVálasz

  Nem dumálni kell, el kell menni szavazni !!!!!

   
 • 14belabacsi652013január15.12:06ÚjVálasz

  De szépek is voltak a régi megyebálok. Bizony nagyban különböztek a mostaniaktól. Akkor nem volt ekkora szegénység és pláne különbség a társadalmi rétegek között. Szomorú, hogy ételt kell osztani az éhező gyermekeknek és szüleiknek. Ezért hála és köszönet Czeglédy képviselő úrnak. Akinek ízlett az étel és örömmel fogyasztotta el, az valószínű nagy ívben "leszarja" az ételosztókat cikiző véleményeket.
  A bent lévők többsége 1-2 millió között keres havonta. Nekik talán szerényebben kellene viselkedniük. Néha a kevesebb a több...

   
 • 15dragan2013január15.18:52ÚjVálasz
  Idézet: kovacsg
  Nekem nincs bajom a megyebállal, feltűnik egy-két bármire alkalmatlan egyed, aki megragadt a politikai pályán, néhány ismeretlen arc, egy-két kiégett MILF, örülök...
  ...

  Hol látsz te itt "MILF"-et ????

  http://www.life.hu/szeress/szex/20120607-milf-tisztes-csaladanya-vagy-szexi-bestia-18.html

  "nem szeretnének húszévesnek látszani, de őrzik, hangsúlyozzák a szépségüket, és erotikus kisugárzásukkal SZINTE SOKKOLJÁK a környezetüket."

  Hát mással sokkoltak nem a kisugárzásukkal !!!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

 

Hirdetés