Rejtélyes útépítés tartja lázban a söpteieket

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket, hogy a Vas megyei Söptén, a focipálya mellett hónapok óta készül egy út, ami első ránézésre a semmibe vezet.

Nemrég egy érdekes levél landolt szerkesztőség postaládájában:

Hónapok óta tartanak azok az útépítési munkálatok, amelyeket még a tavalyi év őszén kezdtek a söptei futballpálya mellett. Először csak földmunkák, aztán kábelfektetés, mostanában pedig már aszfaltozás, kanyarodási öböl kialakítása kezdődött.

- írta olvasónk.
A focipálya és az épülő út
Mészáros D. Zsolt

Felhívtuk Nagy Róbertet, Söpte polgármesterét, hogy mit lehet tudni erről az építkezésről, de konkrét válaszokkal nem szolgálhatott, mivel a szóban forgó terület Szombathelyhez tartozik.

Megkerestük Károlyi Ákost, Szombathely Megyei Jogú Város jegyzőjét, akitől megtudtuk, hogy a söptei futballpálya mellett nyugatra, dél-nyugatra lévő terület és az ingatlanok valóban Szombathelyhez tartoznak, és az Északi Iparterületet fejlesztik, ennek megközelítéséhez készül út és közlekedési csomópont.

Még tartanak a munkálatok
Mészáros D. Zsolt

2023. november 13-án kötöttek szerződést az STR Mély- és Magasépítő Kft.-vel, akik november 22-én meg is kezdték a munkát. A szerződés szerint 6 hónap alatt kell végezniük, így várhatóan május 13-án fejeződnek be a munkálatok.

Az Északi Iparterületen a Schaffler Savaria Kft.-nek, a Galambos Holding Kft.-nek, és a Domino Trans Kft.-nek adott el ingatlanokat az önkormányzat. Az útépítésre a Dominóval kötött szerződésben vállalt kötelezettséget Szombathely.

Egyelőre eddig tart az út
Mészáros D. Zsolt

A most készülő út és közlekedési csomópont nettó 297 605 485 forintba került. A vagyongazdálkodási koncepcióban már kijelölték az Északi Iparterület értékesíteni kívánt ingatlanait, így ezek eladása után további fejlesztésekre is lehet számítani.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság