Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szerdán rendkívüli közgyűlés lesz a Styl-gyárról, a stadion üzemeltetéséről

Kérdés, hogy a Fidesz-frakció hajlandó lesz-e részt venni rajta.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szerda reggelre hívta össze Puskás Tivadar polgármester a szombathelyi közgyűlés rendkívüli ülését. Úgy tudjuk, nem igazán örömmel, de kénytelen volt megtenni, ugyanis a baloldali frakció jelenlegi hét tagja kezdeményezte, és ez jóval több, mint amennyit a törvény előír.

Káosz a stadion üzemeltetése?

Vagyis,a polgármester kénytelen volt összehívni a közgyűlést. Az már más kérdés, mennyire lesz ez sikeres, ugyanis nem csak a határozatképesség fontos, hanem az is, hogy sikerül-e megszavazni a napirendet. Ez majd holnap reggel kiderül.

Mészáros Zsolt

A baloldal több napirendi pontot javasol, írásos előterjesztések azonban nincsenek. meg akarják tárgyalni a stadionüzemeltetést. Február utolsó napján a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottságának ülése majdnem kudarcba fulladt Majdnem kudarcba fulladt a stadionüzemeltetésről szóló bizottsági ülés 2018. February 28. 12:25 , de végül sikerült dönteniük, Másnap kiderült, hogy a gazdasági és városüzemeltetési bizottság is egyetértett Nemény András: Teljes a káosz a szombathelyi stadion üzemeltetésénél 2018. March 01. 11:09 , hogy a sportkomplexum üzemeltetését kétfelé választják.

A stadiont a Haladás Labdarúgó Kft., a munkacsarnokot pedig a Haladás VSE üzemelteti, a labdarúgók 115, a HVSE 100 milliót kap ennek fedezetére az önkormányzattól. Nemény András, a baloldal frakcióvezető sajtótájékoztatóján Nemény András: Teljes a káosz a szombathelyi stadion üzemeltetésénél 2018. March 01. 11:09 azt mondta, teljes a káosz a szombathelyi stadion üzemeltetésénél, a bevételeket még most sem tudják tervezni, és a tényleges költségeket sem ismerik.

Több és kisebb bizottságot szeretnének

A baloldal szeretné, ha a bizottsági struktúráról is tárgyalnának, szerintük ugyanis a stadionüzemeltetésről tartott ülések bizonytalanságából kiderült, hogy a jelenlegi struktúra nem alkalmas feladatára. vagyis, azt akarják, hogy a jelenlegi három nagy bizottság (gazdasági és városstratégiai, oktatási és szociális, valamint jogi és társadalmi kapcsolatok) helyett térjenek vissza a korábbi, több, kisebb és tematikusabb bizottságot szeretnének.

Meg akarják menteni a Stylt és a dolgozóit

Információink szerint a Styl-gyárról szóló javaslatot Rendkívüli közgyűlésen segítené ki 150 millióval a Stylt a szombathelyi MSZP 2018. March 10. 12:21 is előterjesztik a baloldali képviselők. Annak ellenére, hogy a hétfő délelőtti tüntetés Több százan tüntettek a STYL ruhaipari gyár megmentéséért 2018. March 12. 09:58 után a városvezetés olyan közleményt adott ki A városvezetés láthatóan lemondott a Stylről, és a német tulajdonosra hárítja a felelősséget 2018. March 12. 20:17 , ami szerint lemondtak a gyár megmentéséről és inkább a munkahelyüket elveszítő dolgozókon akarnak segíteni.

Tüntetés a STYL megmentéséért
Galériánk a hétfői tüntetésről
Vágvölgyi Bálint

A baloldal javaslata arról szól, hogy a város nyújtson 150 milliós segítséget a Stylnek, így ki lehetne fizetni az elmaradt béreket, majd később segítsék a menedzsment által kidolgozott akcióterv megvalósítását.

A holnap reggel fél kilenckor kezdődő rendkívüli közgyűlésről még délelőtt beszámolunk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés