Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendkívüli közgyűlést kezdeményez a szombathelyi baloldal a jobboldali belháború miatt

A város működőképességét akarják fenntartani. A Fidesz közleményben reagált.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Éljen Szombathely közgyűlési frakció megdöbbenve értesült arról, hogy Puskás Tivadar polgármester kicsinyes politikai bosszúból kockáztatja a város működőképességét, és megvonta Molnár Miklós alpolgármester jogait. Mindezt azért, mert az alpolgármester szavazatával napirendre kerülhetett a szombathelyi dolgozók életét hátrányosan érintő rabszolgatörvény tárgyalása.

Az Éljen Szombathely frakció szolidáris Molnár Miklóssal, egyben felelősséget érez a város működőképességéért. Ezért nem hagyja, hogy a városnak ne legyen költségvetése, hogy a városi intézmények, cégek dolgozói és családjaik a Fidesz frakció felelőtlensége miatt ne kapjanak fizetést, hogy a közösen elfogadott városi fejlesztések leálljanak.

Rendkívüli közgyűlést kezdeményezünk, hogy a működőképességet az októberi önkormányzati választásokig tervezhető módon biztosítsuk! Felszólítjuk Puskás Tivadart, hogy mandátuma kitöltéséig a város életét hosszútávon befolyásoló intézkedést ne hozzon, ügyvezető polgármesterként lássa el feladatát.

dr Nemény András
frakcióvezető, Éljen Szombathely frakció

A szombathelyi közgyűlés baloldali frakciója adta ki a fenti közleményt, miután Puskás Tivadar polgármester (Fidesz) megvonta a hatásköröket Belharc a szombathelyi jobboldalon, megvonták Molnár Miklós alpolgármesteri hatásköreit 2019. January 14. 09:58 Molnár Miklós alpolgármestertől (Pro Savaria).

Puskás azután hozta meg a döntést, hogy a múlt héten Molnár Miklós megszavazta a túlóratörvény bojkottjáról szóló, a baloldal által kezdeményezett rendkívüli közgyűlés „Vége van, polgármester úr” – Szombathely is nemet mondott a rabszolgatörvényre 2019. January 08. 08:51 napirendjét, így a Fideszen kívüli többséghatározatot hozott arról, hogy az önkormányzati cégek ne alkalmazzák a túlóratörvény előírásait.

Először Puskás Tivadar A szombathelyi polgármester árulónak nevezte Molnár Miklós alpolgármestert 2019. January 09. 13:38 polgármester, majd Hende Csaba országgyűlési képviselő is Hende Csaba: Molnár Miklós elárulta a polgári, jobboldali tábort 2019. January 12. 08:17 árulónak nevezte Molnár Miklóst.

A közgyűlésben jelenleg Molnár Miklós szavazatával van meg a Fidesz minősített többsége, ami a rendeletalkotáshoz kell. Ha Molnár És Balassa Péter jobbikos képviselő is az ellenzékkel szavaz, akkor nekik van meg a többségük a közgyűlésben. Rövidesen meg kell alkotni a 2019-es költségvetési rendeletet, ha a jobboldalnak nem lesz többsége, akkor nem az általuk összeállított gazdálkodási tervet fogadja el a közgyűlés. Illetve az is elképzelhető, hogy a március 20-i határidőig nem tudják megalkotni a költségvetést. Ebben az esetben viszont az önkormányzati alkalmazottak bérezése is veszélybe kerülhet.

A Fidesz-KDNP szombathelyi frakciójának közleménye

A valótlanságoktól és csúsztatásoktól hemzsegő mai, össz-szocialista sajtóközlemény is bizonyítja, hogy a baloldalt a hatalom újbóli megszerzésén kívül semmi más nem érdekli. Azt pedig az Ipkovich György irányította szocialista városvezetés egyszer már világosan megmutatta, milyen az, amikor ők vannak hatalmon: annak az időszaknak a szombathelyi embereket sújtó 18 milliárd forintos adósság lett a végeredménye.

Rendkívül sajnálatos, hogy a hatalom megszerzésére irányuló lépéseiket egy jobboldali, polgári értékeket képviselő egyesület által delegált alpolgármester hathatós segítségével tehetik meg. A közleményből is nyilvánvaló, hogy Molnár Miklós hátat fordított a Pro Savaria Egyesület szavazóinak, és személyes érdekei miatt lepaktált a szombathelyi szocialistákkal.

Egyértelműen szeretnénk leszögezni, hogy Szombathely város költségvetésének elfogadása nem egyetlen emberen – Molnár Miklóson – múlik, hanem a Közgyűlés valamennyi tagján.

A város és annak intézményei zavartalanul működnek tovább, a fejlesztések nem állnak le, minden ezzel ellentétes híresztelés pedig nyilvánvaló hazugság.

Puskás azután hozta meg a döntését, hogy a januári rendkívüli közgyűlésen Molnár támogatta jelenlétével a rabszolgatörvény elleni bojkottot.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés