Eddig: 1 799 863 / 3 000 000 Ft, 94 támogató. Még4nap.
Légy része az igazságnak!

A szombathelyi rendkívüli közgyűlés tanulsága: mindenki kapaszkodjon abba, amije van

Minden állami fejlesztést leállítanak, recessziótól, munkanélküliségtől kell tartani.

„15 perc lesz” – mondta kérdésünkre Illés Károly, a Fidesz frakcióvezetője a szombathelyi városháza folyosóján, a nemrég összehívott Rendkívüli közgyűlést hívtak össze Szombathelyen keddre 2022. July 18. 11:17 rendkívüli közgyűlésre igyekezve. Azt kérdeztük, milyen hosszú ülésre számíthatunk. Hozzátette, egyetértés van és az előterjesztések technikai jellegűek.

Ami a napirenden szereplő három ügyet illeti, ez be is jött. Vita nélkül, egyhangú szavazattal fogadták el az ipari célú ingatlan értékesítését. Újabb milliárdos ipari ingatlant ad el Szombathely 2022. July 18. 07:26 Egyhangúlag módosították a helyi Szabályozási Tervet az M86-os déli gyorsforgalmi szakaszának megépítése Jövő év elején indulhat az M86-os Szombathely és Körmend közötti 2x2 sávos szakaszának tervezése 2019. November 21. 15:51 érdekében.

És megszavazták, hogy 96 milliót hozzátesznek 96 millióval lett drágább a zanati kerékpárút, de az önkormányzat kifizeti 2022. July 16. 07:16 a 300 milliós állami támogatáshoz, és így megépülhet végre a zanati kerékpárút.

A három ügyhöz érdemi hozzászólás nem is volt, a Fidesz-frakció sem kért szót. Illetve Horváth Gábor képviselő igen, de ő is más ügyben. Azt kérdezte, hogy ha a zanati kerékpárúthoz hozzá tud tenni a város 96 milliót, akkor miért nem vásárolják meg a kórházzal szemközti parkoló 295 millió forintért vállalják a kórházzal szemközti parkoló építését 2022. June 27. 09:53 területét 82 millióért.

A Fidesz-frakció is megszavazta az ügyeket.
Mészáros D. Zsolt

Nemény András polgármester (Éljen Szombathely!) elmagyarázta, hogy ha nem adják oda a 96 milliót a kerékpárúthoz, akkor elveszítik a 300 milliós állami támogatást. Plusz a jelen helyzetben biztos, hogy évekig nem épül meg a zanati kerékpárút, ha most elengedik ezt a lehetőséget.

A polgármester kijelentette, a parkoló ügyében most a kormányon a sor, nekik kell augusztus végéig határozatot hozni arról, hogy Szombathely megkapja a megígért támogatást. Hozzátette, nem csak arról a 82 millióról van szó, amiért vissza lehetne vásárolni a támogatást, hanem arról a közel 300 millióról is, amennyibe a parkoló megépítése kerülne.

Czeglédy Csaba (független) tett fel még két kérdést. Azt kérdezte, hogy hány olyan állami fejlesztést állítanak le, ami Szombathelyt is érinti. Mi írtunk nemrég arról, hogy leállították Visszavonták az M1-es autópálya bővítésére és az M76-os gyorsforgalmi építésére kiírt közbeszerzési pályázatokat 2022. July 09. 11:29 az M1-es 2-3 sávra bővítését, az M76-os gyorsforgalmi Zalaegerszeg és fenékpusztai szakaszának megépítését.

Nemény András nehéz időszakra készül.
Mészáros D. Zsolt

Szombathelyen nem épül meg Egy darabig nem lesz északkeleti elkerülője Szombathelynek 2022. July 15. 07:21 az északkeleti elkerülő, valamint a Szombathely és Kőszeg közti M87-es gyorsforgalmi sem.

Nemény András azt mondta, nincsenek pontos információik, ők is csak annyit tudnak, hogy leállítják azokat az állami fejlesztéseket, ahol még nem kezdődött el a tényleges munka. Megígérte, hogy felteszi a szükséges kérdéseket az illetékes minisztériumoknak, és a válaszokról be is számol majd. Várhatóan a szeptemberi közgyűlésen.

A polgármester hozzátette, hogy a kormányzati források is egyetértenek abban, hogy nagyon komoly gazdasági nehézségek várhatóak. Recesszió, azaz visszaesés lesz, ennek következtében számolni kell a növekvő munkanélküliséggel is.

Mint mondta, egyetért a miniszterelnökkel abban, hogy mindenki törekedjen rá, hogy munkahelyét, értékeit megtartsa, mert nehéz idők jönnek. Nemény András erről egyébként nemrég nyilvános podcastunkban Nemény András: „Olyan élethelyzetek jöhetnek, amiket ez a generáció még nem élt meg” 2022. July 14. 16:10 részletesen is beszélt.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet