Visszavonták az M1-es autópálya bővítésére és az M76-os gyorsforgalmi építésére kiírt közbeszerzési pályázatokat

A takarékosság jegyében több állami beruházást elhalasztanak, de lehet, hogy más van a háttérben.

Visszavonta a kormány az M1-es autópálya 2x3 sávra bővítésének első ütemére kiírt közbeszerzési pályázatot - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A pályázatot júlisu 4-én nyilvánította érvénytelennek a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF), ennek oka a pályázat visszavonása.

Az M1-est több ütemben tervezték kibővíteni, az első ütem az M0-ás csatlakozástól Bicske kijáratig tartott volna, 23 km hosszon. 2020 decemberében jelentették be Hamarosan elkezdődik az M1-es autópálya 2x3 sávosra bővítése 2020. December 30. 12:26 , hogy befejezték a bővítés előkészítését, a kivitelezésre idén márciusban írták ki 2x3 sávos lesz az M1-es autópálya első húsz kilométere 2022. March 17. 11:33 a közbeszerzési pályázatot, amit most vontak vissza.

Nem lesz M76-os gyorsforgalmi sem

Visszavonták az M76-os gyorsforgalmi Fenékpuszta és Zalaegerszeg közti szakaszának közbeszerzését is. Ezzel az úttal. tervezték összekötni a zalai megyeszékhelyet a Balatonnal, ami a Vas megyeieknek is jól jött volna, hiszen az M7-es is gyorsabban elérhető lenne így.

Az M76-os kész szakasza
MTI/Varga György

Tavalyelőtt átadták Ilyen a Balaton-Zalaegerszeg M76-os gyorsforgalmi út elsőként átadott szakasza 2020. October 23. 16:11 az M76-os első hat kilométerét Balatonszentgyörgy és az M7-es holládi csomópontja közt. Idén tavasszal elkészült Nyolc ember adta át az M76-os út új, három kilométeres szakaszát 2022. March 04. 12:59 a Balatonszentgyörgy és a Fenékpuszta közötti három kilométeres szakasz is, a Fenékpuszta és Zalaegerszeg közti szakaszra tavaly augusztusban írták ki Kiírták az M76 építésének közbeszerzését – Nemsokára gyorsforgalmi út köti össze Zalaegerszeget a Balatonnal 2021. August 09. 15:39 a közbeszerzési pályázatot. Amit most visszavontak.

Azt nem tudni, halasztják-e ezeket a beruházásokat, vagy egyelőre törölték őket, az viszont biztos, hogy július elején 3040 milliárd forint volt az állami költségvetés hiánya 3040 milliárd forint a költségvetés féléves hiánya 2022. July 09. 10:15 . Ami az egész évre tervezett hiány több mint 90 százaléka.

Viszont az is lehet, hogy Mészáros Lőrinc cégeinek kell majd kifizetniük a most elhalasztott beruházásokat, hiszen 35 évre elnyerték 35 évig Mészáros Lőrinc cégeinek fizetjük az autópálya-díjat 2022. May 06. 11:21 a gyorsforgalmi úthálózat üzemeltetésének koncesszióját. A koncesszió tulajdonosának nem csak az üzemeltetés, hanem a felújítás és a fejlesztés is a feladata.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet