Egy darabig nem lesz északkeleti elkerülője Szombathelynek

És áll a kőszegi gyorsforgalmi építése is.

"...a háború és a kialakuló gazdasági válság okán további intézkedésig a kormány felfüggesztette az állami útépítéseket és egyéb olyan nagy projekteket, amelyeket még nem kezdtek el..." - mondta Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője nemrég a megyei napilapnak . A képviselő a kijelentést a tervezett szombathelyi északkeleti elkerülő kapcsán tette.

Habár a Metro mögötti területre tervezett északkeleti elkerülő út megépítését Hende Csaba tavaly november végén úgy jelentette be Valami elindult: megvolt az első kapavágás az új szombathelyi elkerülőnél 2021. November 26. 16:05 , hogy a háttérben egy markoló dolgozott.

Hende Csaba november végén, a háttérbene egy markoló dolgozik a semmi közepén
Mészáros D. Zsolt

Ha mindig komolyan vennénk, amit egy politikus kommunikál, akkor azt kellene írnunk, hogy az északkeleti elkerülő építése tavaly megkezdődött. De a valóság az, hogy az elkerülő építésének lezárult ugyan a közbeszerzési eljárása, de a munka nem kezdődött el. Hogy a markoló mégis mit csinált tavaly novemberben a szántóföldön, azt nem tudjuk.

Dugó a jelenlegi északkeleti körgyűrűn, egyelőer marad ez az állapot
Józing Antal

Viszont az útépítések leállítása érinti az elkerülőhöz közvetlenül csatlakozó, Szombathely és Kőszeg közötti M87-es gyorsforgalmi utat. Ami három szakaszból áll: maga az M87-es útnak az építése új nyomvonalon (16,3 kilométer), a Kőszeget elkerülő szakasz (5,2 kilométer) és a szóban forgó új szombathelyi, észak-keleti elkerülő út.

Így állna össze az új Szombathely-Kőszeg út
NIF

Tavaly lezárult a tervezésre kiírt közbeszerzési pályázat, a kivitelezésre is kiírták a pályázatot, de a munka valójában nem kezdődött el. Így a kőszegi gyorsforgalmi út építése is a távoli ködbe veszik.

A hétvégén írtunk már Visszavonták az M1-es autópálya bővítésére és az M76-os gyorsforgalmi építésére kiírt közbeszerzési pályázatokat 2022. July 09. 11:29 arról is, hogy az M1-es autópálya 2x3 sávosra bővítését, és az M76-os gyorsforgalmi Zalaegerszeg és Fenékpuszta közti, hiányzó szakaszának megépítését is befagyasztották.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech