Egy darabig nem lesz északkeleti elkerülője Szombathelynek

És áll a kőszegi gyorsforgalmi építése is.

"...a háború és a kialakuló gazdasági válság okán további intézkedésig a kormány felfüggesztette az állami útépítéseket és egyéb olyan nagy projekteket, amelyeket még nem kezdtek el..." - mondta Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője nemrég a megyei napilapnak. A képviselő a kijelentést a tervezett szombathelyi északkeleti elkerülő kapcsán tette.

Habár a Metro mögötti területre tervezett északkeleti elkerülő út megépítését Hende Csaba tavaly november végén úgy jelentette be Valami elindult: megvolt az első kapavágás az új szombathelyi elkerülőnél 2021. November 26. 16:05 , hogy a háttérben egy markoló dolgozott.

Hende Csaba november végén, a háttérbene egy markoló dolgozik a semmi közepén
Mészáros D. Zsolt

Ha mindig komolyan vennénk, amit egy politikus kommunikál, akkor azt kellene írnunk, hogy az északkeleti elkerülő építése tavaly megkezdődött. De a valóság az, hogy az elkerülő építésének lezárult ugyan a közbeszerzési eljárása, de a munka nem kezdődött el. Hogy a markoló mégis mit csinált tavaly novemberben a szántóföldön, azt nem tudjuk.

Dugó a jelenlegi északkeleti körgyűrűn, egyelőer marad ez az állapot
Józing Antal

Viszont az útépítések leállítása érinti az elkerülőhöz közvetlenül csatlakozó, Szombathely és Kőszeg közötti M87-es gyorsforgalmi utat. Ami három szakaszból áll: maga az M87-es útnak az építése új nyomvonalon (16,3 kilométer), a Kőszeget elkerülő szakasz (5,2 kilométer) és a szóban forgó új szombathelyi, észak-keleti elkerülő út.

Így állna össze az új Szombathely-Kőszeg út
NIF

Tavaly lezárult a tervezésre kiírt közbeszerzési pályázat, a kivitelezésre is kiírták a pályázatot, de a munka valójában nem kezdődött el. Így a kőszegi gyorsforgalmi út építése is a távoli ködbe veszik.

A hétvégén írtunk már Visszavonták az M1-es autópálya bővítésére és az M76-os gyorsforgalmi építésére kiírt közbeszerzési pályázatokat 2022. July 09. 11:29 arról is, hogy az M1-es autópálya 2x3 sávosra bővítését, és az M76-os gyorsforgalmi Zalaegerszeg és Fenékpuszta közti, hiányzó szakaszának megépítését is befagyasztották.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech