Rendőrök vitték el Pintér Bence győri polgármesterjelöltet az egyik önkormányzati cég területéről

Azért ment oda, hogy érvényt szerezzen a Kúria döntésének. Nem sikerült.

Rendőrök vitték el a győri kukás cég területéről Pintér Bence győri polgármesterjelöltet - írja a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület közleményében.

Mint írják, Pintér személyesen akart érvényt szerezni a Kúria döntésének, miszerint a cég köteles kiadni, hogy mely alvállalkozóknak mennyi közpénzt fizetett ki 2020-ban és 2021-ben.

Közölték, januárban egy év pereskedés után az önkormányzati tulajdonú kukás céggel, a GYHG-vel szemben indított közadatperben kimondta a Kúria, hogy a cégnek ki kell adnia alvállalkozóik listáját. El kell árulniuk, hogy mely cégnek, milyen munkára és mennyi pénzt fizettek ki adóforintjainkból 2021-ben és 2022-ben. A GYHG azonban a kúriai döntés ellenére sem hajlandó ezt elárulni.

Pintér személyesen szerette volna felszólítani Nagy Csaba igazgatót, hogy tegyen eleget a harmadfokú bírósági döntésnek, és adja át az adatokat, de a biztonsági szolgálat azt mondta, hogy sem az igazgató, sem a helyettese nincs az épületben.

A győri polgármesterjelölt ezután akart bejutni az épületbe, de előbb a biztonsági őrök, később pedig a helyszínre érkező rendőrök állták az útját. Az akciónak utóbbiak vetettek véget, akik kivezették Pintért az önkormányzati cég területéről.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet