Egy magyar zenekar feltámasztotta a fiatal Orbán Viktort

A Ricsárdgír egészen különleges klipet forgatott.
Ricsárdgír / YouTube

A Ricsárdgír az a zenekar, amit sosem fogunk hallani a húgymeleg és sekélyes biztonsági játékban tapicskoló kereskedelmi rádiókban, mégis az egyik legjobb dolog, ami a magyar könnyűzenében az elmúlt években történhetett.

Szentendreiek és fiatalok, épp úgy, ahogy a Bizottság volt a nyolcvanas években, és ha nem is közvetlen jogutódként, de pont ugyanolyan lelkesen görgetik tovább a magyar avantgárd-alternatív hagyományt, mint tette azt a nagy underground előd. Egyszerre, bár minden dalukban más-más mértékben adagolják a teljesen elbaszott humort (lásd a Palvinbarbi klipjét), a tükörtartó társadalomkritikát ( Hazudjanak ) és a figyelemreméltó zenei formulákat ( Nincsen Sárkány ), legújabb erős alakításukban pedig már a sztorimesélést is csúcsra járatják.

Úristen, politizálni mernek!!!!!

Az még hagyján (vagyis persze dehogy hagyján), hogy Mindenki Boldog című friss számukban a szánalmas kormányzati plakátpropagandát szedik ízekre a saját vitriolos kifejezésmódjukkal, de pluszban még egy olyan videót is legyártottak hozzá, ami elejétől a végéig tartogat meglepetéseket. Különösen a csillogó szemű, Soros-ösztöndíjból tanuló liberális Orbán Viktort, aki feltűnik egy filmklasszikust megidéző időutaztatással, és a végén még a jelenkori, illiberális és haverokat gazdagító Orbán Viktorral is összetalálkozik!

A csattanót persze látni érdemes. Nyilván szarásig fogja játszani a Petőfi, haha:

Lábjegyzet: pont rohadtul ideje volt már, hogy a Rákosi mellett végre további zenekarok is merjenek páros lábbal beleszállni az erdogani-putyini ösvényt kóstolgató, egyre kevésbé magyarnépbarát hatalomba. Várjuk a folytatást!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra