Robot foglalkozik az ügyfelekkel egy orosz kormányhivatalban

Átlagos orosz nőről mintázták.

Embernek kinéző robot ügyintéző állt szolgálatba az oroszországi Perm városának kormányhivatalában – számolt be róla a Reuters nyomán a hvg.hu. A robot egyelőre a büntetlen előéletet igazoló erkölcsi bizonyítványokkal kapcsolatos ügyintézésben segédkezik.

A humanoid gépnek hosszú szőke haja van és barna szeme, úgy tervezték, hogy "az átlagos orosz nőre hasonlítson" – közölte gyártója, a Promobot cég. Az arcvonásait mesterséges intelligencia tervezte több ezer orosz nő képének elemzése alapján. A robot a kormányhivatal egyenruháját viseli, 600 emberi arckifejezést tud imitálni a szeme, szemöldöke, szája és egyéb, a mesterséges arcbőre alatt elhelyezkedő mechanikus arcizma segítségével. A robot képes általános kérdéseket feltenni és megválaszolni.

Azon túl, hogy embernek tűnik, rá van kötve egy nyomtatóra és egy szkennerre, illetve teljes hozzáférése van a munkavégzéshez szükséges adatbázishoz. Tökéletesen képes helyettesíteni egy ember kormányhivatali munkavállalót – értékelte a robot munkavégzését Leonyid Gromov, a permi kormányhivatal vezetője. - írja a hvg.

Orosz robot ügyintéző
iz.ru
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech