Titokzatos sárga por lepi el Szombathelyt

De mi ez? Utánajártunk.

„Kérem, válaszolják meg, hogy mi az a sárga cucc, amely beteríti a kertet, autót és mindent! Erről jó lenne egy cikket produkálni. Lenne rá igény!”

A fenti üzenet Messengeren érkezett szerkesztőségünkhöz, és nem volt nehéz ellenőrizni.

A szerkesztőség előtt parkoló autók szinte mindegyikén, hol diszkréten, hol határozottabban, most is ott van az üzenetben említett sárga por.

Munkatársaink arra tippeltek, hogy virágporról lehet szó, és gyanúnk elég hamar beigazolódott.

Pétervári Tibor meteorológiai észlelő lapunk kérdésére azt mondta, a levegőben terjedő sárga por egy pollenfajta, a most virágzó fenyőfélék virágpora.

Ahol több fenyőfa van egymás mellett, ott lehet látni, hogy a széllökésekre felhőkben száll a fáktól a virágpor, és ezt messze el tudja vinni a szél.

A fenyőfélék virágpora csak az allergiásokra van hatással, nekik most a szokásosnál is óvatosabbnak kell lenniük.

De pánikra semmi ok!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem