Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Bulvárcsinálta sztárok helyett helyi minőség a Zsidó Udvarban

Csöpp kis udvar a Zrínyi utcában, de itt gyülekeznek a vájtfülűek.

A Zrínyi utcai Zsidó Udvar csupán kísérő helyszíne a Savaria Karneválnak, de egyre fontosabb a szerepe. Pár éve a Sörtér indult úgy, hogy a helyi (szombathelyi, Vas megyei) erőknek ad teret, de ezt a feladatot szép lassan átveszi a Zsidó Udvar.

Holdosi Attila és barátai a Zsidó Udvarban
Bonyhádi Zoltán

A Fórum színpadhoz már régóta nem érdemes bemennie annak, aki nem a bulvármédiából tájékozódik, és az olcsó pop és a gagyi rockutánzatok szépen átveszik a főszerepet a legkellemesebb helyszínen, a Sörtéren is.

Holdosi Attila és barátai a Zsidó Udvarban
További képek kattintás után
Bonyhádi Zoltán

A Zsidó Udvar még tartja magát. Sőt, péntek este olyan pszichedelikus élmények várták az embert, hogy le a kalappal! Ezek a zenekarok nem szerepelnek a médiában, a trendfüggő műanyagarcok nem is ismerik őket - pedig ez az, amiért ezt az egész műfajt kitalálták: Amiért ez az egy műfaj van, ami nem tűnt el a süllyesztőben pár év tündöklés után.

A kőszegi Fuzz Box és a szombathelyi Holdosi Attila és barátai azt, a szinte már szégyellős minőséget hozzák, ami a popkultúra mindent elöntő gagyija előtt volt a mainstream. Most már rétegzene - ennek ellenére alig fért be a tömeg a Zsidó Udvarba.

Holdosi Attila és barátai a Zsidó Udvarban
Bonyhádi Zoltán

Csak halkan szólunk, hogy ma, szombat este kilenctől Gerendás Péter ad elő magyarul Bob Dylan dalokat, Hernádi Judit közreműködésével.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Savaria Karnevál 2017

Tovább az oldalra