Március végén dőlhet el az idei Savaria Karnevál sorsa

Nem mondtak le teljesen róla. Vannak tervek arra az esetre, ha kap támogatást a kormánytól Szombathely és a járványügyi intézkedések is engedik a nagyrendezvényeket.

Ahogy arról már lapunk is többször beszámolt, Nemény András: Ha nincs kormánytámogatás, az idén sem lesz Savaria Karnevál - és ez a kisebb baj 2021. January 22. 09:46 jelenleg nem kecsegtet túl sok jóval az önkormányzat Szombathely legnagyobb rendezvényével kapcsolatban. Lapunk megkeresésére Grünwald Stefánia, Savaria Turizmus Nonprofit Kft. igazgatója elmondta, hogy bár a város költségvetésében a karneváli soron nulla forint szerepel, még nem mondtak le teljesen az idei Savaria Karneválról.

„Egyrészt egyelőre türelmesen várjuk, hogy kap-e a város kormányzati támogatást vagy sem. Másrészt ott vannak a biztonsági kérdések, melyek majd valószínűleg eldöntik, hogy lehet-e nagyrendezvényeket tartani a nyáron vagy sem. Ha lehet, akkor megpróbálunk egy csökkentett verziót összehozni” – árulta el.

Mészáros D. Zsolt

Jelenleg nagyon sok a bizonytalanság minden rendezvénnyel kapcsolatosan, és a járvány harmadik hulláma idején érthető, hogy a fesztivál megrendezése egyelőre nem a legégetőbb kérdés a város számára. Így várhatóan csak később születik döntés a karnevál sorsáról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra