Hamarosan itt a Savaria Karnevál, azt is tudni lehet, hogy mennyibe kerül majd

Egy pályázatot azért még meg kell nyerni hozzá.

Már februárban megírtuk Megvan a 2023-as Savaria Történelmi Karnevál időpontja 2023. February 19. 10:06 , hogy a 2024-es Savaria Karnevált augusztus 24. és 27. között rendezik meg Szombathelyen.

Az idei karnevál szervezése már tavaly elkezdődött, amikor még nem lehetett tudni, hogyan alakulnak az energiaárak, mekkora inflációval kell számolni, mennyit tud beletenni az önkormányzat, és egyáltalán hogyan alakul a finanszírozása.

Koncert a tavalyi karneválon
Mészáros D. Zsolt

Tavaly szeptemberben, nem sokkal a karnevál után Grünwald Stefánia, a karnevál főszervezője, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője volt podcastunk vendége. Az ügyvezető elmondta, hogy erőn felül teljesítettek, aminek nem csak az volt az oka, hogy két év kihagyás után szervezték meg újra a karnevált.

A szombathelyi közgyűlés márciusban tárgyalta az önkormányzati cégek, köztük a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. üzleti tervét is, amiből kiderült, hogyan is teljesített a tavalyi karnevál.

50 millió volt a saját bevétele a karneválnak, 67 millió forintot adott hozzá az önkormányzat, 10 milliót az NKA, és voltak néhány milliós szponzori bevételek is. Mintegy 130 millió volt az összes költség tavaly.

A májusi közgyűlésre készült anyag azt is tartalmazta, hogy az idén mekkora költséggel számolnak. Várhatóan 127 millió forint értékben vesznek igénybe szolgáltatásokat, 10,5 millió lesz a közüzemi díj, 8,9 millió a személyi jellegű kifizetés.

Mindezek alapján valószínűsíthetően

140-150 millióba kerül a 2023-as Savaria Karnevál.

Az önkormányzat az idén 70 millió forintot tesz hozzá, a Savaria Turizmus NKft. az idén is pályázik a Nemzeti Kulturális Alaphoz, az elnyerhető legmagasabb összeg 15 millió forint.

Mindenesetre szoros a karneváli költségvetés, de minden évben szoros volt. Hamarosan meglátjuk, milyen programot raktak össze idén a szervezők.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra