Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Arcunkba robban és beszippant a film

3D-s technikával szerelik fel a szombathelyi AGORA Savaria Mozit. A 90 milliós beruházást szeptember 28-tól élvezhetik a látogatók.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Becstelen Brigantyk Shosanna-ja, jutott eszembe amikor a Savaria Mozi vászna mögött mértük fel a terepet. Már csak a gyúlékony celluloid szalagok kellenének, meg a nézőtérre a nácik és máris remakelhetnénk Tarantino filmjét. Bár az a kiváltság, hogy betekinthetünk a színfalak mögé, most csak nekünk jutott ki, de szeptember 28-tól bárkivel könnyen előfordulhat, hogy úgy érzi majd a Savaria mozi nézőterén ülve, hogy egy filmbe csöppent. 3D-s technikával szerelik fel ugyanis a belvárosi filmszínházat.

Régi idők mozija - Ilyen a régi technikával a vetítés
Mészáros Zsolt

Az ország egyik legnagyobb vászna megmarad

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Csütörtökön délután kettő órakor befutott a franciaországi „gyors” és magával hozta a technikához szükséges új vásznat. Annak a mérete a régivel közel meggyező, 14,35 méter széles és 7,75 méter magas, így továbbra is a szombathelyi maradt az ország egyik legnagyobb gyöngyvásznával bíró vetítőterme. Ezen kívül egyébként új hangtechnikát és a térélmény előállítására alkalmas projektorokat kap a kamara-, és a nagy terem is.

90 millió forint kellett a mozi technikai korszerűsítéséhez. Ehhez 60 milliót három pályázati forrásból, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumtól, a Nemzeti Kulturális Alaptól és az Integrált Városfejlesztési Alap maradványpénzeiből kapott az AGROA. A dolog érdekessége, hogy az utóbbi forrásból újult meg a mozi külseje és az árkádsor és az Alap most a belső korszerűsítéshez is hozzájárult.

Agora Savaria Filmszínház - megérkezett az új vászon
A Savaria Mozi pakkot kapott - itt az új vászon
Mészáros Zsolt

Premiereket is behoznak

Eddig leginkább a technikai korlát miatt nem tudtunk új filmeket bemutatni a Savaria moziban

– kezdi Grünwald Stefánia az AGORA igazgatója.

Most a 3D-sítéssel ez az akadály elhárul. Persze egyezkednünk kell majd a forgalmazóval, de a lehetőség adott ahhoz, hogy egy belső hálózatot használva, digitális hozzáféréssel az ország egész területén, így nálunk is, egy időben legyen egy film premierje. Korábban is volt rá példa, hogy a konkurens másik szombathelyi mozival egy időben tudtunk helyet adni egy filmnek. Akkor jobb nézőszámot produkáltunk, mint a versenytárs. Én bízom benne, hogy a hasonló technikai feltételek most ismét méltó konkurenciává teszik a Savaria mozit és meg tudjuk majd ismételni a korábbi produkciónkat. Ha így lesz, akkor én biztosra veszem, hogy a forgalmazók nyitottabbak lesznek felénk is.

Agora Savaria Filmszínház - régi állapotok
Nem csak a nagy-, a kamara terem is 3D-sítve lesz
Mészáros Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés