Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sértetlenül került elő a templom romjai alól a Tornyos testvérek édesanyja

A szombathelyi bombázás 70. évfordulóján találkoztunk a Tornyos testvérekkel, akik videón mesélik el édesanyjuk történetét.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nehéz eldönteni, hogy rossz hírnek vagy jó hírnek számított, amikor 70 évvel ezelőtt egy asszony értesítést kapott, hogy férje súlyosan megsérült a harcokban, és Szombathelyen amputálják a lábát. Bizony, ez akár örömhír is lehetett, hiszen azt jelentette, hogy a férfi él, és már nem harcképes, azaz nem küldik vissza a frontra.

Az asszony a kórházi látogatásra készült, de bement a szombathelyi székesegyházba, hogy találkozzon a káplánnal, aki a férje testvére volt. Együtt akartak bemenni a kórházba. Ekkor érkeztek a bombázók, és az egyik bomba az asszony feje felett robbant. Hogy mi történt vele, azt gyermekei mesélik el videónkban.

A kedd délelőtti megemlékezésről korábbi anyagunkban És Ön tudja, hogy miért szóltak ma dél körül a szirénák Szombathelyen? 2015. March 04. 16:09 láthatók videók.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Aktuál

Hirdetés