Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hány kiemelés kell, hogy felfigyeljenek rád?

Bárány Bence és Mészáros Péter Slam Poetry estjével újra kinyílt a szombathelyi MSH.

Az Agora MSH hosszú hallgatásra ítéltetett március óta, programok sorozata maradt el a vírushelyzet miatt. Július 29-n este viszont megtört a jég. A kapuk kinyíltak és a ház első nyilvános rendezvényére invitálta a vendégeket.

Slam Poetry az Agora MSH-ban Újranyitás
Nagy Zoli

Pontosabban a ház udvarára egy igazán hangulatosan kialakított új helyszínre. A nagy áttörést ezúttal a Savaria Slam Poetry hozta meg. Öt hónap kihagyás után kaptak lehetőséget a fiatalok a rendezvényre. Az est különleges hangulatát a helyszínen kívül az extra műsor is garantálta Bárány Bence és Mészáros Péter fellépésével.

Slam Poetry az Agora MSH-ban Újranyitás
Nagy Zoli

Bárány Bence a Slam Poetry Országos Bajnokság többszörös második helyezettje és Slam Poetry Európa-bajnokság közönségdíjas. Grafikus, a VATES márka alapítója.

Mészáros Péter országos slam poetry bajnok és a Slam Poetry Európa-bajnokság közönségdíjasa. Szabadidejében szomorú zenéket hallgat és animéket néz.

Slam Poetry az Agora MSH-ban Újranyitás
Nagy Zoli

Mészáros Péter és Bárány Bence slam poetry és spoken word estje azt az egyszerű kérdést járja körül, hogy miként látnak bennünket mások, ugyanakkor mi az, ami bennünk marad meg azokból, akikkel minden nap együtt élünk, dolgozunk, vagy épp csak elmegyünk mellettük a zebrán.

Slam Poetry az Agora MSH-ban Újranyitás
Nagy Zoli

A nyomokban öniróniát és fekete bárszékeket tartalmazó előadásban olyan témák elevenednek meg, mint a szerelem, a világító WC ülőkék vagy a helyes beilleszkedés egy tízévesekből álló teniszcsapatba. Élethelyzetek, amelyekkel mindenki azonosulni tud, bár kérdés, hogy akar-e egyáltalán.

Slam Poetry az Agora MSH-ban Újranyitás
Nagy Zoli

Bárány Bence és Mészáros Péter abszolút kedvenc slam szövegeikből szemezgettek és adtak nekik új értelmet egy egész estés produkcióban. A Félkövérdőlt című előadás látható volt Bécsben, Győrött, Szegeden, Dombóváron, Orfűn, a Trafó Kortárs Művészetek Házában pedig rendszeresen teltház előtt játszották.

Slam Poetry az Agora MSH-ban Újranyitás
Nagy Zoli

Utánuk a Savaria Slam Poetry szokásos rögtönzött slamelése, eszmefuttatása következett a gyertyafényes, lampionos szabadtéri nyárestében. Kezdés előtt néhányszor kérdésessé vált a helyszín a fenyegető viharfelhők miatt, de végül még az égiek is kegyesek voltak.

A program a Szombathely Megyei Jogú Város Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma támogatásával valósul meg.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra