Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Soha nem látott szinten az EU támogatottsága Magyarországon

A Medián szerint beállította a rekordot a magyar EU-tagság támogatottsága.

A Medián kutatása szerint ugyan az Orbán-kormány minden korábbinál hevesebb konfliktusba került az EU-val, és mindennapos lett az uniós intézmények elleni kormányzati támadás, a magyar közvélemény mégis újra több mint négyötödös többséggel áll ki az ország EU tagsága mellett, illetve annak támogatottsága még a kormánypárti szavazók körében is meghaladja a háromnegyedes többséget (77%) - hívta fel a figyelmet a 24.hu .

Forrás: facebook / Medián

A lap emlékeztet, hogy a közvéleménykutató szerint 2004 óta tartósan 70 százalékot meghaladó többség támogatta Magyarország tagságát az Európai Unióban, ami később kétharmadosra csökkent, de 2014 után ismét elérte vagy meghaladta a 70 százalékot, majd 2019 elején korábban soha nem tapasztalt, 85 százalékos arányt ért el.

Mindez annak kapcsán érdekes, hogy Mellár Tamás, a Párbeszéd képviselője szerint Orbán Viktor a költségvetési vitával megkezdhette a Huxit, az Európai Unió elhagyásának előkészítését, miután vétójával zsákutcába manőverezte magát. A párt ezért benyújtotta az Országgyűlésnek azon javaslatát, miszerint úgy módosítanák az Alaptörvényt, hogy Magyarország csak egy érvényes és eredményes népszavazás után léphessen ki az Európai Unióból.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra