Sok helyen hiánycikk az árstopos cukor

A 2,8 százalékos tej után a cukor is hiánycikk lett a boltok polcain.

A Cukorrépa Termesztők Országos Szövetségének elnöke szerint ez azért van így, mert az árstop miatt az emberek felvásárolták a cukrot. A kormány – ahogy a polcokról sok helyen szintén hiányzó tejekkel kapcsolatban – most is azt írta, ellenőrizni fogják, kaphatók-e az árstopos termékek – írja az rtl.hu .

A csatorna híradójának küldött nézői felvételen látszik, hogy az egyik budapesti üzletben üresen állnak a cukrospolcok, és ez nem egyedi eset. A felvétel készítője a sokadik üzletben jutott csak cukorhoz. Az egyik helyen az eladó azt mondta, hogy hálózati szinten adódtak problémák, olyannyira, hogy még a központba sem érkezik be.

A Cukorrépa Termesztők Országos Szövetségének elnöke szerint évek óta egyre kevesebb cukrot állítanak elő Európában, így Magyarországon is. A keresletet eddig azonban mindig ki tudták elégíteni. Az elnök szerint most azért hiánycikk több helyen a cukor, mert a januárban bevezetett árstop miatt többet vesznek az emberek.

Dorogi Árpád szerint a hatósági ár befolyásolja a cukorellátást, ugyanis az emberek arra számítanak, hogy ezen időszak befejeztével lényegesen magasabb áron tudják majd beszerezni a cukrot. Mint ismert, a cukor korlátlan ideig tárolható, és önmagában ez a kedvező alacsony ár megnövelte a keresletet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra