Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

„Két hónapra lezárnak egy utat a semmiért Ikervár és Sótony között” – panaszolja olvasónk

Olvasónk panaszkodott, mi megkérdeztük a Közutat. Elmagyarázták.

A közelmúltban egy kissé felháborodott, ám elég rövidke olvasói bejelentést kaptunk az Ikervár és Sótony közötti úttal kapcsolatban. A levélben az áll, hogy két hónapra lezárják az utat, olvasónk állítása szerint a semmiért. Az érintett útról fotót is csatolt, végül pedig annyit még hozzáfűzött, hogy sok ember hálás lenne valami megoldásért.

Mivel csak úgy a semmiért nem szoktak lezárni utakat – főleg ha jól láthatóan el is kezdtek rajtuk dolgozni –, a Magyar Közúthoz fordultunk, hogy megtudjuk, pontosan miről is van szó. Kíváncsiak voltunk, hogy miért és milyen munkálatok miatt zárják le az utat, és valóban két hónapról van-e szó, illetve és tájékoztatták-e a helyieket.

Erről az útról, illetve hídról van szó.
Olvasó

Mint megtudtuk, a Sótony és Ikervár közötti 8441-es jelű mellékútról van szó, ahol van több híd is, ugyanis itt folyik a Herpenyő-patak. Ezeknek az ártéri hídnak a megerősítését végzik most a szakemberek, ami a közút szerint rendkívül fontos. Céljuk, hogy a korábbi 7,5 tonnás korlátozás helyett 16 tonnás járművek is használhassák a hidakat.

Ezeket a munkákat viszont a technológiai előírások miatt csak teljes útzár mellett tudják elvégezni, ezért 2021. április elején értesítették az érintett önkormányzatokat - Sótonyt, Ikervárt és Sárvárt is - a fogalomterelésről, a felújításról és a munkák várható időtartamáról is. Ez pedig valóban két hónap, így a tervek szerint a lezárás 2021. április 12-től 2021. június elejéig van érvényben.

De az önkormányzatokon kívül a www.utinform.hu oldalon is közzétették a tájékoztatást, a hírek között megtalálható a lezárásról szóló írás, a térképes felületen pedig külön is jelölik a beruházást, valamint a kijelölt terelőútvonalat, ami a Sárvár-Csényeújmajor-Ikervár közötti út.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Megtudtuk azt is, hogy jelenleg hogyan állnak a munkálatokkal. Eddig a hidak alapjai készültek el, amelyek ezután megkapják majd a terhelést.

Az út lezárásának időtartamát a beépített betonszerkezetek szilárdulási ideje, illetve az alkalmazott építési technológia együttesen határozzák meg - tudtuk meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra