Stand-up comedy a köztévén: érdektelen történetek bizarr tálalásban

Ha az M1-et nézzük, megtudhatjuk, miért jó télen sétálni, hányszor kell kimosni egy farmert, és hogy vannak olyan állatok, akik tojással szaporodnak.

Ha manapság bekapcsoljuk a tévét, gyakran érezhetjük magunkat úgy, hogy totálisan hülyének néznek minket.

Ezt a feladatot főként a hírcsatornák látják el manapság, amik egész nap tolják a fejünkbe szinte ugyanazokat a híreket. Minden hírcsatorna készül valami szórakoztató műsorszámmal is, erre pedig tökéletes példa a Magyar Televízió közszolgálati 1-es programja, közismertebb nevén az M1, ami mostanában nagyon belelendült a szórakoztatóiparba.

A közmédia annyiban különbözik társaitól, hogy itt „fullba tolják a kretént” , és hitetik el a kedves nézővel, hogy tök hülye. Erre a legtökéletesebb példa a Hírek+ nevű, folyamatosan jelentkező rovat, melynek keretein belül a műsorvezető „érdekes” témákat tár elénk. A koncepcióval alapból még nem is lenne akkora probléma, ha nem totális érdektelenségbe fulladó témák szerepelnének benne.

A január óta látható műsorral korábban már több médium is foglalkozott, de nemcsak nekik, hanem amatőr youtubereknek is feltűnt a háromperces műsorelem (akik rendszeresen osztják meg ezeket az epizódokat a nézőkkel), amit inkább stand-up comedy shownak lehet hívni.

Fábián Barna január óta szórakoztatja a nézőket

Hogy miért jött létre? Ki tudja. De egy biztos: azok, akik nem találják a távirányítót – vagy nem akarnak elkapcsolni – nem unatkoznak, a járvány óta ugyanis szinte minden délelőtt kitűnő szórakozási lehetőséget biztosít az M1 a kedves nézőinek, előbb a Müller Cecília-féle covid tájékoztatókkal, most pedig ezekkel a kis szösszenetekkel.

Önmagától nem nagyon lesz egy műsor vicces, ahhoz kell egy jó műsorvezető, aki jelen esetben Fábián Barna, aki azzal teszi izgalmassá a 3-4 perces műsorelemeket, hogy a „Védd a fákat! Egyél hódot!” -hoz kísértetiesen hasonlító témákat egy kisebb showműsor keretein belül tárja a nézők elé.

Az itt bemutatott történetek többnyire érdektelenek

Például, az egyik részben az elsőszámú hírcsatorna elsőszámú humoristája kitűnő monológot nyomott le egy olyan szigetről, aminek a különlegessége az, hogy egyetlen ház áll csak rajta, de akad az interneten olyan példa is, volt, hogy Fábián Barna egy tetoválásról tartott a vegyes, de lelkes nézőtábornak három percben oktatást, vagy hívjuk bárminek is.

A naponta többször jelentkező műsor egyébként még most is fut az M1-en, így hát aki nem szeretné elmulasztani ezeket a fantasztikus blokkokat, figyelje lelkesen és rendszeresen a köztévét, pláne, ha bírja az idegrendszere. A műsort egyébként nemcsak az említett úr vezeti, több hölgyet és urat is sikerült felfedeznünk a műsorvezetők között.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra