Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Stabilizálni akarják a tulajdonosok a szombathelyi Styl ruhagyárat

Ezért kérték a csődeljárás elindítását - közölte a gyár ügyvezetője.

Csődeljárás indult a szombathelyi Styl ruhagyár ellen - írtuk szerdán Csődeljárás indult a szombathelyi Styl ruhagyár ellen 2018. June 06. 16:14 . A cikkben azt is megjegyeztük, hogy a csődeljárás nem azt jelenti, hogy a gyár megszűnik, az eljárás ugyanis komoly védelmet nyújt a cégnek, és lehetőség arra, hogy a cég a védett környezetben megerősödjön.

Cikkünkre csütörtökön reagált a Styl Fashion Kft. ügyvezetője, Bognár Katalin. Levelében megerősíti feltételezésünket, ugyanakkor megjegyzi, hogy korábban nem csődeljárás, hanem felszámolás alatt működött tíz évig a gyár.

Hozzáteszi, a csődeljárást ugyanis kizárólag maga a cég tudja magával szemben kérvényezni, célja pedig a túlélés, a reorganizáció, ennek eredményeképp pedig a hosszú távú működés.A Styl Fashion Kft. szakmai befektetőinek célja, hogy szakmai, piaci szereplők kezébe kerüljön a társaság. Ez az önkormányzat kivásárlásával megvalósult.

A következő lépés stabilizálni és reorganizálni a céget, amelyre a magyar jog a csődeljárás keretében ad lehetőséget, így ezzel élve a kft. megkezdi újra és most már szakmai alapokra helyezve az újjászervezését.

Az ügyvezető azt is megjegyzi, hogy a továbbiakban magáncégként, a nyilvánosság bevonása nélkül kívánnak működni.

A Styl ruhagyár nehéz helyzetéről többször írtunk, február végén tártuk fel STYLe Nacht: Másfél milliárdnyi közpénz tűnt el Szombathely egyik legrégebbi és legpatinásabb gyárában 2018. January 31. 18:00 a megmentési kísérlet hátterét, aztán írtunk arról 50 millió forintot akart adni a szombathelyi önkormányzat a Stylnek, de ez csak nehezítené a cég helyzetét 2018. March 10. 08:09 , hogy az újabb önkormányzati/állami segítség csak rontana a helyzetükön.

Vágvölgyi Bálint

Írtunk arról is, hogy a gyár lehetőségeit nagyon beszűkítette Az önkormányzati tulajdonrész akadályozza a Styl talpraállását 2018. March 11. 17:20 , hogy az első megmentési kísérletkor az önkormányzat is tulajdonos lett a cégben. Állami közbeszerzési pályázatokon azért nem indulhat, mert 25 százaléka önkormányzati tulajdonban van. Európai Uniós pályázatokon azért nem, mert túl nagy, kisebb, például munkahelymegtartó pályázatokon pedig azért nem, mert köztartozása van.

A többségi tulajdonos április közepén névértéken, 25 millió forintért vásárolta ki A német többségi tulajdonos vásárolta meg a szombathelyi Styl ruhagyár önkormányzati tulajdonrészét 2018. May 24. 16:06 az önkormányzati tulajdonrészét, és így megszabadultak a kötöttségektől, és száz százalékban magánkézbenlévő vállalkozássá váltak..

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra