Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Csődeljárás indult a szombathelyi Styl ruhagyár ellen

Egy héttel azután, hogy az önkormányzat eladta tulajdonrészét.

Csődeljárás indult a Styl ellen - írta egyik olvasónk. Utánanéztünk, a hír valós, a nyilvános cégadatok szerint május 30-án indult az eljárás, a cég vagyonát a nagykanizsai székhelyű, de Szombathelyen is telephellyel rendelkező CONCURS Zrt. felügyeli.

Megpróbáltuk elérni a Styl ügyvezetőjét, sajnos, nem sikerült.

Nehéz évek után

A Styl ruhagyár nehéz helyzetéről többször írtunk, február végén tártuk fel STYLe Nacht: Másfél milliárdnyi közpénz tűnt el Szombathely egyik legrégebbi és legpatinásabb gyárában 2018. January 31. 18:00 a megmentési kísérlet hátterét világítottuk meg, aztán írtunk arról 50 millió forintot akart adni a szombathelyi önkormányzat a Stylnek, de ez csak nehezítené a cég helyzetét 2018. March 10. 08:09 , hogy az újabb önkormányzati/állami segítség csak rontana a helyzetükön.

Vágvölgyi Bálint

A gyár dolgozói március közepén tüntettek Több százan tüntettek a STYL ruhaipari gyár megmentéséért 2018. March 12. 09:58 is az elmaradt bérük miatt, közben az önkormányzat a német tulajdonosra akarta hárítani A városvezetés láthatóan lemondott a Stylről, és a német tulajdonosra hárítja a felelősséget 2018. March 12. 20:17 a teljes felelősséget.

Pedig a gyár lehetőségeit nagyon beszűkítette Az önkormányzati tulajdonrész akadályozza a Styl talpraállását 2018. March 11. 17:20 , hogy az első megmentési kísérletkor az önkormányzat is tulajdonos lett a cégben. Állami közbeszerzési pályázatokon azért nem indulhat, mert 25 százaléka önkormányzati tulajdonban van. Európai Uniós pályázatokon azért nem, mert túl nagy, kisebb, például munkahelymegtartó pályázatokon pedig azért nem, mert köztartozása van.

A többségi tulajdonos április közepén névértéken, 25 millió forintért vásárolta ki A német többségi tulajdonos vásárolta meg a szombathelyi Styl ruhagyár önkormányzati tulajdonrészét 2018. May 24. 16:06 az önkormányzati tulajdonrészét, és így megszabadultak a kötöttségektől.

Vissza a védett helyzetbe?

maga a csődeljárás még nem jelenti, hogy megszűnik a cég, ahogyan februárban írtuk STYLe Nacht: Másfél milliárdnyi közpénz tűnt el Szombathely egyik legrégebbi és legpatinásabb gyárában 2018. January 31. 18:00 , korábban tíz évig működött csődeljárás alatt. Az eljárás ugyanis komoly védelmet nyújt a cégnek, említett cikkünkben írtunk is róla, hogy 2015-től 2018 elejéig tartó, nagy megmentési kísérlet eredményeként a nehéz helyzetben lévő gyárnak hirtelen a szabadpiacon kellene megélnie.

Könnyen lehet, hogy most az abból adódó védelem miatt indult a csődeljárás, talán abban bíznak, hogy így meg tud erősödni a cég.

Viszont ezzel visszatértek a 2015 előtti állapotba, úgy, hogy az elmúlt három évben másfél milliárd forint közpénzt öntött a belügyminisztérium a Stylbe. És minden maradt a régi.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra