Eddig: 1 671 363 / 3 000 000 Ft, 80 támogató. Még7nap.
Légy része az igazságnak!

Hétvégén Summer Jamboree - Szombathely nagy erőpróbája

Kisebb változásokkal, de az idén is megrendezik a nyár nagy szombathelyi erőpróbáját, a Summer Jamboree-t. A lényeg: belépőjegy most sem lesz, de izmainkat mindenképpen vigyük magunkkal a Tófürdőre.

Ha kinézünk az ablakon, megint csak aggódhatunk, az idén egyszer már elhalasztották a Jamboree-t, júniusban ugyanis trópusi esők áztatták a környéket. Hát, egy komoly erőpróbákból álló sportrendezvénynek nem biztos, hogy örvendetes lenne a 36 fokos kánikula, de edzett embereknek ez meg sem kottyan. Mint ahogyan talán a csepergő eső sem.

Nem kell belépődíjat fizetni

De nem csak azokat várják, akik életmódszerűen űzik a lájtosabb és húzósabb sportágakat, szerepet kaphatnak itt a lelkes amatőrök is. Hiszen ez a dolog lényege, komoly versengés a sportpályákon, feszülő izmok, ziháló tüdő, aztán laza csobbanás a vízben, hideg italokkal kezelve a folyadékveszteséget.

Ismételjük meg mégegyszer, nem kell belépődíjat fizetni, nevezni viszont igen, mindkét nap délelőtt 10 és fél 11 között a helyszínen, azaz a Tófürdőn. És akkor lássuk, mivel vár minket a kétnapos Jamboree.

Summer Jamboree a szombathelyi Tófürdőn
Galériánk a tavalyi Jamboree-n készült
Tánczos Mihály

Szombaton délelőtt strandröplabda, streetball, strandfoci, lábtenisz, tollaslabda. Mindez külön férfi és női csapatoknak, de lesz vegyes kategória is. Délután háromtól az erősportoké a terep, először a kötélhúzásé. Az induló csapatok között ott vannak most is a szombathelyi rendőrök, tűzoltók, büntetővégrehajtásban dolgozók, az edzőtermek csapatai, szóval a kemény emberek.

Szkanderverseny - először

Mindezt még fokozza a délután négykor kezdődő szkanderverseny, ami a kisebb változások közül az egyik, most először rendezik meg a Jamboree keretein belül.

Vasárnap délelőtt megint csak az ingyenes nevezéssel kezdődik a program, majd jön a strandröplabda és a strandkosárlabda vegyes csapatainak versengése, majd a strandpetanque következik. Ez utóbbi, ugye a híres francia eredetű golyódobálás könnyedebb verziója.

Summer Jamboree a szombathelyi Tófürdőn
Galériánk a tavalyi Jamboree-n készült
Tánczos Mihály

Szóval, ennyi a hivatalos program, de mindezek mellett várják a nézőket, szurkolókat, strandolókat is. És be kell számolnunk még egy változásról, idén először elmarad a városi politikusok számára korábban rendszeresen megrendezett frakció-streetball. Az egyik indoklás szerint azért, mert a különböző pártállásúak már a sportpályán sem hajlandóak szóba állni egymással, a másik szerint pedig a többi sportágban versengő kemény emberek nem hajlandóak velük egy programban résztvenni.

Bárhogy is van, valószínűleg semmit sem veszít a Jamborre ezzel, marad ami eredetileg is volt: jó hangulatú, szabadidő-töltő nyári sportrendezvény.

A részletes programot ide kattintva nézhetik meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Summer Jamboree - Feszülő izmok a Tófürdőn

A sötét fellegek sem tudták elriasztani a csapatokat, akik kötelet ragadtak és igyekeztek átvonszolni az ellenfelet saját térfelükre. Igaz, a rendőrök csapatát például átalakította a budapesti melegfelvonulás biztosítása...

Summer Jamboree a szombathelyi Tófürdőn

A streetball pályán összecsapás zajlott, a szombathelyi Fidesz és a Pro Savaria politikusai szórták a kosarakat.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport