Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szabálytalan és kreatív parkolások Szombathelyen: Széll Kálmán utca

Jól látszik, milyen népszerű a merőlegesen beállás, a Gyöngyös-híd és előtte a tilos felfestés, meg a Vörösmarty utáni tilos, és sokak képtelensége a beállásra. Összegyűjtöttük a legjellemzőbbeket.

Néhány éve a Széll Kálmán utcán végig felfestették a parkolóhelyeket a korábbi kaotikus állapotok megelőzése végett. Azelőtt ugyanis mindenki úgy parkolt, ahogy akart, jobbára keresztben fel az egykori zöldterületre, tilosba, kapubejárókba.

Olvasó

Sajnos az egyértelműnek szánt útburkolati jeleket sokan máig nem értik, nem képesek követni, így a helyzet nem vált sokkal jobbá.

Olvasó

Lépcsőházak elé, vonalakat a kocsi közepe alá véve, keresztben, gyakran merőlegesen, járműforgalom elől elzárt területre, hídra, járdára.

Olvasó

Sokan bárhová képesek letenni kocsijukat, noha nem mozgássérültek. Sajnos ez már nem újdonság a városban.

Olvasó

Sok helyütt hónapok alatt lejárták a járműforgalom elől elméletileg elzárt területek felfestését. Különösen a Pável Ágoston sétánynál feltűnő ez.

Olvasó

Járdaelfoglalás tilosban, záróvonal mellett, kereszteződésbe és egy megszokott: elzárt területre parkolás. Szinte már teljesen leparkolták a felfestést.

Olvasó

Nem egyszer a kerékpárútra is ráparkolnak, mintha nem is létezne ez a kereszteződés.

Olvasó

A hídon, ahol amúgy is tilos megállni, szinte semmi nem maradt a felfestésből.

Olvasó

Ahol újrafestették, sok autós ott is változatlanul parkolónak használja, minden nap balesetveszélyes helyzetet okozva.

Olvasó

Ugyanez elmondható a Vörösmarty utca kereszteződéséről is.

Olvasó

Vajon miért még csak nem is próbáljuk utolérni mondjuk a szomszédos Ausztriát olyan dolgokban, amelyek csak rajtunk múlnak?

Olvasó

Még több képért kattints ide!

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra