Szabálytalan és kreatív parkolások Szombathelyen: Malom utca, ahol a babakocsit az úton kell tolni a járdán parkoló autók miatt

Sajnos nem úgy tűnik, hogy normalizálódna a parkolási helyzet Szombathelyen, sőt, inkább eszkalálódik. Megpróbálunk most egy kicsit segíteni a hatóságoknak, hol érdemes forrást keresni a megcsonkított városi bevételek pótlására.
olvasó

Valószínűleg sokan egyetértenek azzal, ha azt mondjuk, Szombathelyen a Malom utca az egyik legvérlázítóbb helyszín, ha a parkolási helyzetről van szó. Az utcát néhány éve újították fel, a fák megmaradtak, parkolóhelyeket alakítottak ki, minden adott a kulturált, kétirányú közlekedéshez. De valamiért ezt mégsem sikerül összehozni.

olvasó

Olvasóink szerint a hatóság ritkább madár erre, mint a fehér holló, így retorziótól senkinek nem kell tartania. Keresztben, járdán, merőlegesen, vagy csak nem beállva a kialakított helyekre, egymás mellett, minden geometriailag elképzelhető formában állnak az autók, a lehető legszélesebb helyet kizárva a közlekedésből.

olvasó

A legszebbek a 45 fokban beálló miniautók. Az egyik sávot, de még a járdát is elfoglalják, így a gyalogosok sokszor csak életük kockáztatásával, az úttest közepén haladhatnak, köztük a babakocsit toló anyukákkal is.

olvasó

De a kerékpárosok helyzete sem egyszerűbb, hiszen az egyik irányban a szemközti sávba szorulnak. A másikból meg az autók mennek szembe velük teli gázzal, mert a szabálytalankodóktól már bekanyarodni sem tudnak jobb oldalra.

olvasó

Ha a Király utca felé vezető oldalon is állnak, ahol várakozni egyébként tilos, még jobb a helyzet. A kerékpárúthoz vezető kis felületet is rendszeresen elállják, akár az egész járdával együtt. De a megállni tilosban és a garázsok felé is rendszeresen parkolnak.

olvasó

Az ismétlődésekből látni, hogy jobbára ugyanazok állnak ugyanoda, na meg sokan eltanulták egyesek megoldásait. Hiába válogattunk alaposan a beküldött képekből, még így is Gyöngyöst lehetne rekeszteni belőlük.

Malom utca parkolás
Még több képért kattints!
olvasó
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem