Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szabálytalan és kreatív parkolások Szombathelyen: teljes káosz a Markusovszky utcában

Valószínűleg sokak számára ismerős a terep.

Kerékpárútba, tilosba, keresztben, járdán – amit olvasónk elmondása szerint a taxisok szépen szétgyepáltak. Van itt minden, mi szem-szájnak ingere.

Olvasó

A helyzet tarthatatlan, minden autós talál mentséget magának arra, miért akadályozza a közlekedést, és okoz veszélyhelyzetet, pedig a nehezebben járó betegeket be lehet vinni az adott osztályig, aztán a kinti forgalmat nem akadályozva távozni. Talán annyira már nem fontos az állítólag járásképtelen, beteg rokon, hogy bekísérjék?

Olvasó

A Markusovszky utca és az itteni parkolási helyzet most egyébként eléggé aktuális. A héten közöltük le ugyanis egy olvasónk levelét Olvasónk szerint áldatlan állapotok uralkodnak a szombathelyi Markusovszky kórház onkológiai osztályán – Reagált a főigazgató 2020. June 11. 14:47 a szombathelyi kórházban uralkodó helyzet kapcsán, amibe természetesen beleszőtte a parkolást is.

Olvasó

Mint olvasónk is írta, ott állnak meg, ahol csak tudnak és akarnak. Lehet az híd, fogalomtól elzárt terület, taxiparkoló vagy a kórház bejárata. A séma tehát ugyanaz. Ismétlődő helyzetek, más-más autókkal, zéró ellenőrzéssel.

Olvasó

Lényegében sokan az összes parkolásra vonatkozó szabályra magasan fittyet hánynak. Rendszeresen parkolnak, olykor sorban a járműforgalom elől elzárt területen, a bejáratban, a járdán, a hídon, a parkoló melletti felfestéssel elzárt részen vagy éppen a kórház bejáratával szemben, a mentőket akadályozva.

Olvasó

De manapság már a kerékpárút kereszteződésében is, a megállni tilos tábla ellenére és olykor több méterre is divat parkolni, ahol sem a kerékpáros nem lát el tisztán balra, hogy érkezik-e autó, sem az onnan érkező nem látja a kerékpárosokat.

Olvasó

Mellesleg a ferdén kialakított parkoló előtt, illetve után csak a szegéllyel párhuzamosan lehetne megállni, ha más szabály nem tiltaná. Átellenben, kicsivel arrébb, a kapukijáratban hiába az ismételt felfestés, jobbra-balra odaparkolnak, ugyanolyan veszélyhelyzetet okozva, mint szemközt, a kerékpárútnál.

Olvasó

Nem csak a felfestések, az építkezés miatt kihúzott szalagok sem akadályozzák az autósokat a parkolásban, pedig egy méterre is kilógnak, a forgalmat akadályozva. A taxisok a kialakított droszt ellenére felparkolnak a járdára, amelyet gyalogosok alá alapoztak, így mára szépen megsüllyedt. A felfestett helyek ellenére rendszeres a keresztben, zöldterületre és járdára felparkolás is.

Olvasó

Az egyik legszebb gyöngyszem határozottan ez a furgon: a hídon, tilosban, menetiránnyal szemben, elzárt területen.

A hatóságok autói napjában többször elhaladnak errefelé, miközben a szabálysértések folyamatosan ismétlődnek, sajnos mégsem változik a helyzet.

Szabálytalan és kreatív parkolások Szombathelyen: Markusovszky
Még több abnormális fotóért kattints!
Olvasó

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra