Eltűnt majd előkerült a Szombathelyen is ismert Szabó Bálint szegedi képviselő

A politikus állítólag most is leleplezésre készült, de sajtótájékoztatóján nem jelent meg. Korábban lapunknak is adott interjút.

Frissítés

A szegedma.hu és a Délmagyar is úgy értesült hétfőn késő este, hogy előkerült Szabó Bálint. A rendőrség egyelőre csak annyit közölt a lapokkal, hogy a férfi életben van, ennél többet nem árultak el az állapotáról.


Korábban írtuk

Hétfő délután 13 óra óta eltűnt személyként keresik Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselőt – erősítette meg az Indexnek a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság. A körözés megjelent a rendőrség honlapján is.

HIVATALOS: tényleg eltűnt Szabó Bálint, felesége jelentette be a rendőrségen! SZERZŐ: KIBÉDI PÉTER (KIP) 2021. FEBRUÁR...

Közzétette: Eltűnt emberekért-megoszthatod – 2021. február 15., hétfő

A képviselő hétfő reggel elment futni, ez az utolsó dolog, amit tudni lehet róla, felesége délelőtt jelentette be eltűnését a rendőrségen – számolt be a szegedma.hu.

Szabó Bálint 2019-ben jogerősen pert vesztett Botka László szegedi polgármesterrel szemben, miután az beperelte azért, mert az Echo tévében azt állította: a „Szeviép-ügy szálai az önkormányzatig nyúlnak” .

A politikus állítólag most is leleplezésre készült, vasárnap még egy videóval jelentkezett, amelyben súlyos állításokat fogalmazott meg Botka László polgármesterről és információkat ígért hétfő reggelre, ám nem jelent meg a reggel nyolc órára meghirdetett sajtótájékoztatón.

Szabó Bálint aktívan részt vett a Vas megyei MSZP-s tagtoborzási botrányban

17 évvel ezelőtt robbant ki az MSZP tagtoborzási botránya Vas megyében. Az ügy annyira bonyolult volt, hogy külön rovatot indítottunk.

A lényeg, hogy az MSZP-ben jelenleg is aktív Tóth Csaba vezetésével a megye több városában fiktív tagokat léptettek be a pártba, a nevekért, címekért és aláírásokért fizettek a többségében roma beszervezettnek. Ezzel egyrészt a párt országos vezetőségénél akartak jó pontokat és nagyobb szerepet kapni, másrészt Tóth Csaba így akarta átvenni az irányítást az MSZP Vas megyei szervezeteiben. A botrány kirobbant, a rendőrség vizsgálódott, Szabó Bálint is képbe került, mert abban az időben a Tóth mellett dolgozott.

Szabó Bálint
BZ

Végül Kiss Péter, akkori kancelláriaminiszter vette át a párt megyei vezetését, és mintegy másfél évre volt szüksége, hogy rendet tegyen a helyi szervezetekben.

Szabó Bálint – Tóth Csabával együtt – eltűnt akkor a megyéből, mint kiderült, Szegedre költözött. 2011-ben csatlakozott az akkor alakult Demokratikus Koalícióhoz, 2013 januárjában Gyurcsány Ferenc kísérőjeként Gyurcsány: 30 év múlva azt fogják mondani, ennek a fickónak igaza volt 2013. January 27. 08:09 járt szerkesztőségünkben. 2013 májusában aztán interjút adott a Heti Válasznak, ebben beszélt az őszödi beszéd kiszivárogtatóiról. Ezt követte a fentebb már említett Nyugat-interjú Kitálalt nekünk Szabó Bálint, az őszödi koronatanú 2013. May 24. 16:00 .

Az interjú után – mint ahogyan Facebook-oldalán fogalmaz - véget ért pártbeli szereplése, de mint írta, lélekben továbbra is DK-s maradt. Viszont 2014 elején bejelentette Visszavonul a pártpolitikától az őszödi tanú 2014. January 21. 12:56 , hogy visszavonul a pártpolitikától.

Szabó aztán Szegeden kezdett karriert építeni, de 2016 őszén a csepregi képviselő-testület feloszlatása után elindult a polgármesteri székért Sikkasztás történt egy csepregi intézményben, jelentette be Szabó Bálint polgármester-jelölt 2016. September 23. 16:03 , összesen 152 szavazatot kapott Csepreg újraválasztotta a korábban felfüggesztett polgármestert 2016. September 25. 20:40 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet