Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Látványtervek a szombathelyi Tófürdőbe tervezett négycsillagos szállodáról

Úgy tűnik, a tervek készen vannak, a legutóbbi közgyűlésen is foglalkoztak vele.

„Szombathely Tófürdő 4 csillagos szálloda, hamarosan épül..” – írja nyilvános Facebook-posztjában a Kolba és Társai Építészstúdió Kft. A cég több látványtervet is kiposztolt a tervezett szállodáról.

Forrás: Facebook / Kolba és Társai Építészstúdió Kft.

Négy évvel ezelőtt írtunk A Csótóra néznek Szombathely legújabb hoteljének ablakai 2016. May 09. 07:26 róla, akkori információink szerint a Tófürdő területén, a mostani parkoló helyén tervezik a minimum négy csillagos szállodát, ami 82 szobás lesz, ablakai pedig a Csónakázótóra néznek majd. Száz férőhelyes mélygarázs épülne majd a hotel alá.

Forrás: Facebook / Kolba és Társai Építészstúdió Kft.

Viszont ennél sokkal többet nem sikerült megtudnunk róla azóta sem, annyit, hogy a SZOVA létrehozott egy projektcéget, a SZOVA Szállodaüzemeltető Kft-t, és hogy a terv benne van a tavaly októberben választást nyert jelenlegi városvezetés ciklusprogramjában. Ez épülne a szombathelyi Csónakázótó mellé: szálloda négy évszakos külső medencével, lovascentrum, műjégpálya nyáron is 2020. May 20. 07:50

Forrás: Facebook / Kolba és Társai Építészstúdió Kft.

A szállodáról Bokányi Adrienn költségvetési tanácsnok is beszélt június elején készült interjúnkban, Bokányi Adrienn: Olyan várost szeretnék, ahol folyamatos, aktív kapcsolat van a városlakók és a városvezetés között 2020. June 01. 18:37 többek között azt mondta, külső forrás bevonásával, külső befektetővel lehet megvalósítani az új szállodát.

A június végi városi közgyűlésen Szokatlan egyetértés a közgyűlésben, visszatértek a képviselők és utcát neveztek el Szarka Zoltánról 2020. June 25. 08:32 is téma volt a szálloda. A Fidesz-frakció amellett érvelt, hogy ejteni kell a tervet, mert a városnak nincs szüksége még egy szállodára, mert ezt a hiányt a piac már megoldotta, és pénzkidobásnak tartják a költségvetésben a projektcégnek szánt további támogatást.

Nemény András polgármester (Éljen Szombathely) viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy a szállodaépítést még az előző városvezetés készítette elő, és ha most kidobják a terveket, azzal együtt az eddig erre a célra fordított 100 millió forintot is kidobják az ablakon.

A Kolba és Társai Építészstúdió Facebook-posztja szerint a cég arra készül, hogy hamarosan elkezdődhet az építkezés.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra