Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hamarosan már a szelfinkkel is fizethetünk, ha a neten vásárolunk

A MasterCard vezeti be elsőként ezt a szokatlan, új biometrikus azonosítási módot. Ami hamarosan akár mindennapos is lehet.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rohan, fut, szalad előre a világ, mi is csak kapkodjuk a fejünket a technológiai robbanásokra, sofőrmentes buszok itt , taxigyilkos Uber ott, és még Mark Zuckerberg is bejelentette tegnap, hogy hamarosan új szakaszba lép az emberiség ezekkel a fejszerkezetekkel . Most pedig a MasterCard jelentette be, hogy idén nyártól Nagy-Britanniában és még másik 14 országban szép lassan minden ügyfelének kipörgeti azt a funkciót, aminek révén az online fizetéshez már nem kell majd jelszavakat meg PIN-kódokat bekalimpálni.

Mondd azt, hogy csíííz

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Az online fizetésekben utazó vállalatok közül többen is elismerően fogadták a hírt, hogy új útjai nyílnak a személyazonosításnak.

A MasterCard bejelentése egy nagyobb ívű változás része, aminek részeként az emberek egyszerűen egy szelfi készítésével igazolhatják magukat

- mondta a Yoti nevű, korszerű azonosítási módszerekben utazó cég vezetője, Paco Garcia a Techweek Europe-nak. Így ugyanis egyszerre lesz kényelmesebb a fizetés, és biztonságosabb is.

milindo-taid.net

A múlt héten egyébbként egy újabb brit bank, a HSBC vezette be az ujjlenyomatos és hangérzékeléses azonosítást azokra az esetekre, ha valaki mobilon akarja elérni az internetbankját, de hasonlót lépett meg például a Barclays - igaz, egyelőre tehetősebb ügyfelei számára -, és még pár pénzintézet. Ezek az alkgoritmusok állítólag azt is tudják kezelni, ha az ügyfél mondjuk bereked vagy mélyebben beszél a telefonba, de a hamisítási próbálkozásokat is könnyen észlelik. (Mindezt egyébként nem annyira nehéz elképzelni a Shazam korában - ez az a mobilapp, ami felhangzó zenéket másodpercek alatt azonosít.)

A fiatalok már haladnának az árral

Egy nemrég lezajlott felmérés szerint Angliában a 16-24 évesek háromnegyede előnyösebbnek tartaná ezeket az új azonosítási módszereket - arcfelismerés, retinaszkenner, ujjlenyomat -, mint a hagyományos jelszavas belépést, mondván, meggyorsítaná és megkönnyítené az életüket. Nem nehéz elképzelni, hogy más európai városokban is hasonlóan gondolkodhat az érintőképernyőkkel kelő és fekvő nemzedék.

(via The Next Web )

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tech

Hirdetés