Szemtől szemben: állandó kiállítás nyílik a Holokauszt előtti szombathelyi zsidóságról

A megújult tárlat a zsidó hitközség tulajdonában lévő Zrínyi utcai ingatlan emeleti termében kap majd helyet. Nyitás augusztus 27-én.

Augusztus 27-én a szombathelyi zsidó hitközség felújított Zrinyi utcai kiállítóterében nyílik meg újfent a "Szemtől szemben - Képek az elhurcolt szombathelyi zsidóság történetéből" című nagy sikerű tárlat. A kétnyelvű (magyar-angol) kiállítás alapja a Savaria Múzeum múlt évben, Szombathely múltjával is szembenéztünk: elhurcolt zsidó családok portréiból nyílt kiállítás az Iseumban 2014. October 31. 19:47 ugyanezen címmel rendezett nagyszabású időszaki kiállítása, amelynek helyszíne az Iseum kiállítótere volt.

Szemtől szemben - képek az elhurcolt szombathelyi zsidóság történetéből
Kiállításmegnyitó még az Iseumban
Bonyhádi Zoltán

Az új állandó kiállítás csaknem 1000 fotográfián, 40 tablón és több mint 400 emberi arcon keresztül mutatja be a 18-19-20. századi szombathelyi zsidóság mindennapjait, az egyes személyek, családok életét, valamint a zsidó közösség kultúráját – tájékoztatott Kelbert Krisztina történész.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Szombathely múltjával is szembenéztünk: elhurcolt zsidó családok portréiból nyílt kiállítás az Iseumban

A II. világháború előtt több mint háromezer zsidó vallású ember élt Szombathelyen. Csütörtök este az ő szemükbe nézhettünk bele a Savaria Múzeum által összegyűjtött korabeli fotókon.

Kultúra