Visszavonta a szentgotthárdi iskolák egyházi kézbe vételének szándékát a szombathelyi megyéspüspök

Székely János a rendkívüli helyzet miatt hozta meg döntését, jövő héten szavazhattak volna a szülők.

Székely János szombathelyi megyéspüspök a kialakult egészségügyi helyzetre és a kormány által kihirdetett vészhelyzetre tekintettel a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola és Gimnázium fenntartói jogának átadására vonatkozó kérelmét visszavonta - írja az a levél, amit a szentgotthárdi Széchenyi István Általános Iskola posztolt ki a Facebookra .

Tavaly december elején írtuk Egyházi kézbe kerülhet Vas megye első állami gimnáziuma 2019. December 08. 14:46 , hogy Vas megye első állami gimnáziumát, a szentgotthárdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumot át akarja venni a katolikus egyház az államtól.

Egy nappal később kiderült A szentgotthárdi iskolaigazgatók a templombajáróktól tudták meg, hogy az egyház át akarja venni az iskoláikat 2019. December 10. 14:09 , hogy az iskolaigazgatók a templomba járóktól tudták meg, hogy az egyház át akarja venni az iskoláikat.

Széchenyi István Általános Iskola Szentgotthárd
Forrás: szentgotthárd.hu

December 11-én Székely János megyéspüspök és a tankerület tartott fórumot Székely János: Csak akkor lesznek egyházi iskolák Szentgotthárdon, ha a szülők is ezt akarják 2019. December 11. 12:53 az átszervezésről a Széchenyi iskolában. Itt megtudtuk, hogy eredetileg csak a Széchenyi általános iskolát akarta átvenni az egyház, a szentgotthárdi önkormányzat vetette fel, hogy átvehetnék a Vörösmarty gimnáziumot is. És közben a magyarlaki és a rábagyarmati tagiskola is képbe került.

Székely János megyéspüspök a fórumon azt is mondta, hogy csak akkor lesznek az egyházé az érintett iskolák, ha azt a szülők is támogatják. Ezért március 25-re és 26-ra véleménynyilvánító szavazást hirdettek a szülőknek Két hét múlva szavazhatnak a szentgotthárdi diákok szülei az iskolák egyházi kézbe adásáról 2020. March 10. 10:47 , ami így elmarad.

A püspök azt is közölte, hogy a 2021-2022-es tanévtől újra kezdeményezik az iskolák átvételét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet