Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Visszavonta a szentgotthárdi iskolák egyházi kézbe vételének szándékát a szombathelyi megyéspüspök

Székely János a rendkívüli helyzet miatt hozta meg döntését, jövő héten szavazhattak volna a szülők.

Székely János szombathelyi megyéspüspök a kialakult egészségügyi helyzetre és a kormány által kihirdetett vészhelyzetre tekintettel a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola és Gimnázium fenntartói jogának átadására vonatkozó kérelmét visszavonta - írja az a levél, amit a szentgotthárdi Széchenyi István Általános Iskola posztolt ki a Facebookra .

Tavaly december elején írtuk Egyházi kézbe kerülhet Vas megye első állami gimnáziuma 2019. December 08. 14:46 , hogy Vas megye első állami gimnáziumát, a szentgotthárdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumot át akarja venni a katolikus egyház az államtól.

Egy nappal később kiderült A szentgotthárdi iskolaigazgatók a templombajáróktól tudták meg, hogy az egyház át akarja venni az iskoláikat 2019. December 10. 14:09 , hogy az iskolaigazgatók a templomba járóktól tudták meg, hogy az egyház át akarja venni az iskoláikat.

Széchenyi István Általános Iskola Szentgotthárd
Forrás: szentgotthárd.hu

December 11-én Székely János megyéspüspök és a tankerület tartott fórumot Székely János: Csak akkor lesznek egyházi iskolák Szentgotthárdon, ha a szülők is ezt akarják 2019. December 11. 12:53 az átszervezésről a Széchenyi iskolában. Itt megtudtuk, hogy eredetileg csak a Széchenyi általános iskolát akarta átvenni az egyház, a szentgotthárdi önkormányzat vetette fel, hogy átvehetnék a Vörösmarty gimnáziumot is. És közben a magyarlaki és a rábagyarmati tagiskola is képbe került.

Székely János megyéspüspök a fórumon azt is mondta, hogy csak akkor lesznek az egyházé az érintett iskolák, ha azt a szülők is támogatják. Ezért március 25-re és 26-ra véleménynyilvánító szavazást hirdettek a szülőknek Két hét múlva szavazhatnak a szentgotthárdi diákok szülei az iskolák egyházi kézbe adásáról 2020. March 10. 10:47 , ami így elmarad.

A püspök azt is közölte, hogy a 2021-2022-es tanévtől újra kezdeményezik az iskolák átvételét.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet