Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így olvastak és beszéltek szépen a gyerekek a szombathelyi Dési iskolában

A Dési Huber István Általános Iskola tanítói munkaközössége idén 27. alkalommal tartotta meg a Megyei szépolvasási és nyelvhelyességi versenyét, melynek nem titkolt célja anyanyelvünk ápolása és az olvasás megszerettetése.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt három évtized csaknem harminc versenyének mindegyikén izgalmas és változatos feladatokkal, az életkori sajátosságokhoz illeszkedő olvasmányokkal várták a szervezők a résztvevő alsó tagozatos kisdiákokat.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Ezúttal – az írásbeli feladatlap mellett – a második évfolyamosok népmesék, a harmadik és negyedik évfolyamosok pedig napjaink népszerű ifjúsági műveiből választott részletek felolvasásával bizonyíthattak.

A megnyitó, a 4.A osztály műsora
Biró-Smolczer Krisztina​

A remek hangulatú megmérettetést a Dési iskola 4. a osztályos diákjainak frappáns műsora és Kiss Péter intézményvezető megnyitó gondolatai vezették be, majd a résztvevő 31 diák a szakavatott zsűri - Bálint Éva, a Weöres Sándor Színház színművésze, Vass Péterné logopédus, Andrásiné Szép Marianna óvodavezető - elé lépett. A másodikosok olvasással, míg a harmadik és negyedik évfolyamosok nyelvhelyességi feladatlap kitöltésével is bizonyíthattak. Miközben a versenyteremben megelevenedett a Négyszögletű Kerek Erdő, beköszönt Berg Judit alakja, Rumini, s a mesehősök megbújtak a padok között, lassan a zsűri is meghozta döntését, s kialakult a végeredmény.

A második évfolyamosok kategóriájában első helyezést ért el Börzsei Sára, a Bolyai iskolából, második lett Kispál Patrik, a Hatos Ferenc Általános Iskolából, harmadik helyezést pedig a Reményik iskola tanulója, Perjési Bálint szerezte meg. A harmadikosok között a legügyesebbnek a Gothard iskola tanulója, Vámos Dániel bizonyult, második lett a Bolyai iskola diákja, Hollósi Hédi, harmadik helyen pedig Taba Zsombor, a Neumann iskola tanulója végzett. A negyedik évfolyamosok kategóriájában Őry Orsolya, az Apponyi Albert Általános Iskola tanulója bizonyult a legjobbnak, Váraljai Vanda, a Váci Mihály iskola tanulója a második lett, míg Bognár Barna, a Neumann iskolából a harmadik helyen végzett.

A résztvevő harmadik és negyedik évfolyamosok
Biró-Smolczer Krisztina​

Az új ismeretek, tapasztalatok mellett minden résztvevő értékes könyvjutalommal is gazdagodott, a zsűri értékelését követően az oklevelet és emléklapokat az intézmény vezetője, valamint Kiss Erika, a színvonalas megmérettetés főszervezője adta át a gyerekeknek. A rendezvény életre hívását Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlésének Oktatási és Szociális Bizottsága támogatta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelentem

Hirdetés