„Szerintem bőven van miből extraprofit-adót fizetniük” – Trükkös csirkemell a Pennyben

Nem árt résen lenni, mielőtt valami beteszünk a kocsiba.

„Ebbe az imént futottam bele. Eddig is előszeretettel pakolták egymásra vagy kedvezményes árcédula fölé az egymáshoz feltűnően hasonló termékeket, de a Penny alighanem elérte a csúcsot” – olvasható abban az olvasó levélben, amely a hosszú hétvége alatt futott be a szerkesztőségbe.

Olvasónk egy érdekes kereskedelmi gyakorlatra hívja fel a figyelmet, amelyből azt a következtetést vonja le, hogy az érintett kereskedelmi láncnak van miből extraprofit-adót fizetnie.

Az olvasói levél:

„A mellékelt akciós (999Ft) mirelit termék képén nem nagyon látszik az újságban, de 61%-os hústartalmú. Levettem az akciós polcról, a pénztárnál csaknem 1800 Ft-ba került, és nem vette le a gép a kedvezményt. Kiderült, hogy van egy teljesen ugyanilyen termék, '60%' jelölt hústartalommal, abból sikerült leemelnem, pedig én még meg is nézem mindig, hogy jót veszek-e le (lásd: újságban nem igazán olvasható az 1% különbség).

Olvasói fotó

Az embernek óhatatlanul az a gyanúja támad, hogy a gyártó cég biztosan nem mérte ki azt az 1%-ot és gyárt két különböző terméket 2 külön gyártósoron, hanem csak a csomagolásra írtak mást, eleve a fogyasztók megtévesztésének céljával. Vajon hányan emelték le a csaknem kétszer annyiba kerülő terméket egy nagy bevásárlással így, pünkösd előtt, és esetleg észre sem vették az átverést? Minden héten hasonló trükkökkel szerintem bőven van miből extraprofit-adót fizetniük.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem