Sziget 2022. - (2.) Nagyszínpad! Nagyszínpad!

Azt nem értem, miért csupán a második számtól volt Justin félmeztelen.

Minden fesztiválra kellene húzónevek, nincsen ez másképpen a Sziget esetében sem. Igaz, már rég nem a Tankcsapda lép fel „főműsoridőben” , hanem nemzetközi sztárok. A Sziget szervezői becsületére váljon, hogy szinte minden nap magyar előadókat is láthatunk a nagyszínpadon.

Sziget 2022 - Nagyszínpad
Nyugat.hu

Csütörtökön a Bagossy Brothers, tegnap pedig a rendkívül tehetséges Azahriah lépett fel hatalmas bulit csapva, ma négykor pedig a Random Tripre kerül sor. Sokak bánatára Korda György még mindig nem nagyszínpados, de talán megérjük, hogy az idén már 83 éves elkophatatlan sztárunknak is megadatik a legnagyobb helyszín. Bánhatják, akik lemaradtak róla szerda éjjel. Fergeteges hangulat volt - szinte robbant a nézőtér, amikor felcsendült a Reptér. A tizenévesek között annyire népszerű ez a negyven éves szám, hogy a TikTok videókat készítenek rá.

Dua Lipa szerdán nagyon magasra tette a lécet. Teltház volt, ami közel 95000 embert jelent. Senki nem távozott csalódottan, és nem azért, mert valami különleges történt, hanem mert azt kaptuk, amit vártunk: minden a helyén volt, ő és táncosai mindent kiadtak magukból.

Sziget 2022 - Dua Lipa
nyugat

Nyoma sem volt annak, hogy idén már 74 koncertet adott – egy megállás nélküli, sallangmentes, bulizós fellépés volt. Érezteti, hogy neki nem a külcsín, hanem a zene a fontos. Aztán ezt a magas lécet csütörtök este jól leverte a Kings of Leon. Az amerikai rockbandából az elmúlt évek során elveszett valami. Nagyon vártam őket, azonban olyan érzésem volt a másfél óra alatt, mintha az újrakevert dalaikat hallgatnám egy albumról.

Fegyelmezetten, profin lenyomták a koncertet, a közönséghez viszont nem szóltak. Az első számaik után a tömeg kb. harmada otthagyta a koncertet. Nem mondhatom, hogy csalódott arcokat láttam, inkább az érdektelenséget, és hogy lehet ennél hasznosabban is tölteni az estét. A végén azért szerencsére lenyomták a Sex on fire slágerüket, aztán leléptek. A közönség vissza sem tapsolta őket.

Hetekig nagy volt az izgalom, hogy a Sziget legnagyobb húzóneve, Justin Bieber lemondja-e vagy sem a fellépést, ugyanis még június elején egy vírus miatt a fél arca lebénult. Nem tudott pislogni az egyik szemével, és csak a szája egyik felével tudott mosolyogni. Szerencsére meggyógyult, így folytatni tudta Justice World Tour elnevezésű turnéját.

Sziget 2022 - Justin Bieber
Nyugat.hu

A Sziget szervezői ügyesek voltak, ugyanis ők csábították – nyilván jó sok pénzért – először Budapestre a 28 éves kanadai sztárt. Azt tudni lehet, hogy Dua Lipa mellett ő volt másik legdrágább fellépő. Érezhetően többen voltak tegnap a Szigeten, mint csütörtökön. Kora délután már hömpölygött ki a tömeg, a legfanatikusabb Bieber-rajongók szépen el is foglalták a nagyszínpad előtti területet, ahonnan aztán nem mozdultak.

Mivel nem vagyok egy feketeöves Bieber-fan, fogalmam sem volt, melyek a nagy slágerei, azonban a tinilányok segítettek a tájékozódásban: minél népszerűbb, ismertebb egy szám, annál nagyobb volt a sikítás az első hangok felcsendülésénél. Mivel nem vártam semmit a koncerttől, magam részéről elégedett voltam a másfél órás profi előadással, bár azt nem értem, miért csupán a második számtól volt Justin félmeztelen.

A körülöttem álló – azt hiszem német lányok – mindenesetre megőrültek, amikor lekerült a pulcsi. A rajongókat magával ragadta a koncert, és tényleg ez a lényeg. Az pedig külön pirospont, hogy tudta, melyik városban és milyen rendezvényen van. Köszöntötte Budapestet és a Sziget közönségét. Az pedig, hogy a gyűlölet és a rasszizmus ellen beszélt, őszintének tűnt, nem csak a szokásos marketingnek. A másfél órás koncert végén elégedett és boldog rajongókat láttam… és a hatalmas port. Azonban a sivatagi fíling nem szegte senki kedvét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra