Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jaj, a Szigetre kell mennem!

Kevés rémisztőbb dolog létezhet egy introvertált személyiség számára, minthogy kimenjen egy több ezres fesztiválra. Mi azonban most mégis kipróbáltuk, és jól összeírtuk, milyen gondolatok kavarogtak a fejünkben.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Segítség, introvertált vagyok!

A cím maga kicsit csalóka. Az ugyanis, hogy valaki teljesen intro-, vagy extrovertált személyiségű legyen, meglehetősen ritka. A többség húz valamelyik irányba, de leginkább közép felé tendál. Én magam is inkább az introvertált irányba húzódom, ám ha a kedvem úgy tartja, szívesen vagyok nagyobb társaságban is.

Mit jelent, hogy valaki introvertált személyiségű?

Befelé forduló. Maga a kifejezés a pszichológiából szivárgott be a köztudatba, ennek megfelelően gyakran sarkítva írnak róla. Egy ember személyisége ugyanis nem írható le annyival, hogy befelé forduló, vagy társaságkedvelő - tehát extrovertált -, és a pszichológia sem marad meg -szerencsére - ezen a síkon. Az azonban valóban igaz, hogy egyes introvertált emberek számára valóban nehézséget okoz a kapcsolatainak ápolása.

Vannak bizonyos dolgok, amiket a közvélemény szeret a befelé forduló emberek sajátjának gondolni, például, hogy leizzadnak egy egyszerű "Milyen napos volt?" jellegű kérdéstől is. Ez azonban nagyon ritka.

Nem egyedül mentem Szigetre, velem tartott egy barátom is, aki viszont jóval introvertáltabb személyiség, mint én - példának okáért, ha valakinek üzenetet ír, többször átolvassa, nem megy bele unaloműző csetelésekbe még online sem.

De akkor minek mentünk egyáltalán?

Hát mert fellépett az egyik kedvenc zenekarunk, egész pontosan a The Pretty Reckless. Benne volt ugyan a pakliban, hogy ugorjuk a dolgot, mert biztosan jönnek máskor is, ám Chester Bennington halála óta valószínűleg sokan nem mernek hasonlót kockáztatni. És ha a frontember ilyen szövegeket ír, akkor inkább menjünk biztosra (persze nem zárjuk ki az alkotói szabadságot, de azért na):

Akkor szedjük pontokba, mi játszódott le bennem?

-1. Úristen, kell ez nekünk?

Ez már a korábban említett tétovázás, hogy valóban beakarjuk e tenni a lábunkat a fesztiválra, ahol tudtuk, hogy rengetegen lesznek.

0. Még visszafordulhatunk!

Ez már a vonaton elhangzó mondat volt, de hát megvolt már a vócser, a szállást pedig mindenképp ki kellett fizetni. Szóval ez nem volt valódi opció.

1. Itt nincsenek is annyian, talán nem is lesz vészes

Garai Antal Atom
Hát persze, hogy nincsenek annyian, mert délután volt. Miután azonban beültünk egy előadásra, a tömeg a kétszeresére duzzadt, ezért...

2. Meglepődünk, hogy mennyivel többen vannak

Garai Antal Atom
És hogy mennyivel több illuminált fesztiválozó jön velünk szemben. Általában egy high five-ban reménykedve. Lepacsiztunk egy életgombával, de amúgy ott volt az egész Super Mario Brothers.

3. Milyen jó lehet itt sátrazni!

Garai Antal Atom
Jövőre sátrazzunk!

4. Szóval akkor jöjjünk jövőre is!

Mert amúgy egy idő után valóban elkapja a fíling az embert. Könnyedén szóba elegyedtünk ismeretlenekkel - nem, nem az alkohol volt az oka, egyikünk sem ivott. A jókedvük és az energiájuk pedig magával ragadott minket is.

5. Azért kezdek fáradni

Sziget 2017 utolsó nap
Garai Antal Atom
Ez nem az én számból hangzott el. A nálam jóval introvertáltabb barátom energiaszintjét egy idő után már elkezdte leszívni a végtelen embertömeg - engem ezzel szemben sodort magával a hangulat, szívesen maradtam volna tovább.

6. Másnapos vagyok

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sziget Fesztivál 2017

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra