Eddig: 1 671 363 / 3 000 000 Ft, 80 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

Színházak éjszakája: megvannak a Holdbeli Csónakos-, és Opel Díjasok a WSSz-ben

Szabó Róbert Endre és Németh Judit.

Ma tartották és tartják országszerte a Színházak Éjszakáját, amit természetesen Szombathelyen sem hagytak ki. Itt este fél kilenckor kezdődött a program a Weöres Sándor Színházban egy kis éjszakai fagyizással. A színészek közreműködésével kínálta a finomságokat a Mészáros Cukrászda a kultúra szerelmeseinek. Közben pedig rendeztek WSSz totót, lehetett tértetriszezni és mágneses puzzle is rendelkezésre állt az aulában.

Fél tízkor kezdődött az est nagy eseménye, a Holdbeli Csónakos Díj és Opel Különdíj ünnepélyes átadása a Színházteremben. A Holdbeli Csónakos Díjat a legjobb színészi alakításáért és a legjobb háttér-tevékenységért ítélik oda minden évadban a társulat egy színművészének és a technikai személyzet egy tagjának. A Weöres Sándor Színház Szenátusa a legelső tanácskozáson, még 2011 júniusában döntött arról, hogy minden évben átadják ezeket. A Holdbeli Csónakos Díjat idén a háttéremberek közül Krizmanics Gyuláné ölöztető és Németh Judit színművész kapta.

Németh Judit
WSSz

2013-ban pedig az Opel Szentgotthárd Kft. is csatlakozott saját díjával, az Opel Különdíjjal. Minden évben megkap két hétre egy színművész és egy háttérdolgozó egy autót tele tankkal, amihez dukál egy ajándékcsomag és egy oklevél is. Idén sem történt másként. Az idei díjazottak Molnár Tamás díszítő és Szabó Róbert Endre színművész.

Szabó Róbert Endre
WSSz

A díjátadó után, írásunkkal egy időben nyílt meg a Holdbeli Csónakos Galéria a Stúdióban, a tárlat az elmúlt évadok előadásfotóiból áll, ezek tulajdonosa Kelemen Zoltán. A képeket egyébként bárki meg is vásárolhatta, nem mindennapi módon: kihelyeznek ugyanis egy becsületkasszát, a befolyt bevételt pedig jótékony célra ajánlják majd fel.

Háromnegyed tizenegykor a Színházteremben a kérdezz-feleleket tartottak „Nagy SzínházSzombat avagy lehet egy kérdéssel több?” címmel a Weöres Sándor Színház színészeivel, akik az este folyamán összegyűjtött nézői kérdésekre válaszoltak. Éjfélkor állt színpadra a WSSz színészzenekara, a Mágikus Mintha a Krúdy Klubban.

(Sajnálatos módon a háttér-munkatársakról nem találtunk fényképet a színház honlapján, mulasztásunkat azonban helyszíni fotókkal pótoljuk a későbbiekben.)

Frissítés:

És már itt is a galéria az átadóról.

holdbeli/13
Kattintson a képre a galériáért!
sadness

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra