Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szombathely a jövőben is támogatja a gépészképzést

Egyre nagyobb hullámokat vet az ügy. Azt írják, folyamatosan egyeztetnek.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már korábban is keringtek folyosói információk arról, hogy a 2015-ben indult szombathelyi gépészképzéssel gondok vannak.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Erre erősített rá utolsó sajtótájékoztatóján A szombathelyi egyetem magas hallgatói létszámmal várja a személyi változásokat July 27. 16:03 a távozó rektorhelyettes, amikor közölte: a korábbi 36-ról 26-ra csökkent az első körben bekerülő hallgatók létszáma, és a mesterképzés sem tud elindulni. Németh István félmondatának, mely szerint „tárgyalások lesznek" bizonyos képzések sorsáról, olyan olvasata is lehet, hogy nem biztos gépészet szombathelyi jövője.

A rektorhelyettes mondatai vihart arattak.

Először a szombathelyi mérnökképzés korábbi vezetője ragadott tollat, és fejtette ki „Már nem tudom szó nélkül hagyni!” - A szombathelyi mérnökképzés egyik elindítója felháborodott July 29. 11:34 , hogy a mérnöki szakra jelentkezők száma az egész országban csökkent, illetve hogy a képzés elmúlt öt éve több szempontból is sikertörténetnek számít.

Tegnap pedig a gépjárműiparban tevékenykedő hat multinacionális cég (a TDK, az Ivy, a BPW, az Aptiv, a Schaeffler és az Opel) adott ki közös sajtóközleményt Vas megyei multicégek a szombathelyi gépészképzés mellett August 04. 16:32 , amelyben egységesen támogatásukról biztosították a szombathelyi gépészképzést, egyben arra kérték a képzésben érintetteket, a diákokat, a szülőket, az oktatókat, az egyetem volt és jelenlegi munkatársait, a város vezetőségét, valamint a kormányzat helyi képviselőit, hogy álljanak ki a képzés mellett.

Talán erre a megszólításra reagált szerdán a szombathelyi városvezetés, amikor egy sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünknek.

Ennek lényege, hogy a helyi döntéshozók továbbra is fontosnak tartják és a jövőben is támogatják a szombathelyi gépészképzést, amibe – és ezt már mi tesszük hozzá – elég sok pénzt és energiát fektetett a város.

A sajtóközleményt az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:


"Reagálás a Vas megyei multicégek szombathelyi gépészmérnök-képzéssel kapcsolatos közös közleményére

Szombathely MJV Önkormányzata és a városvezetés is fontosnak tartja, valamint lehetőségeihez képest anyagilag is támogatja az ELTE-Savaria Egyetemi Központban oktatott gépészmérnök-képzést.

Folyamatosan egyeztetünk az egyetemmel, illetve a térség gazdasági szereplőivel is, hogy a szombathelyi gépészmérnök-képzés az eddig megszokott magas szinten maradhasson és hogy minél több lehetősége legyen a városunkban végzett hallgatóknak a helyi gazdasági társaságoknál elhelyezkedni, kamatoztatni tudásukat."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gazdaság

Hirdetés