Szombathely belvárosában, egy azóta már bezárt szálloda épült a helyére, vajon hol járunk?

Ha nem sikerült kitalálni, súgunk.

Ha a Nagyszállóra tippelt, azt kell mondanunk, hogy sajnos nem nyert. A Berzsenyi Dániel Könyvtár eltűnt szombathelyi épületeket bemutató Eltűnt épületek nyomában: a Nagykar utca 2016. February 05. 20:09 kiállításáról ezúttal egy a hatvanas években készült képet hoztunk.

Thököly Imre utca és a II. Rákóczi Ferenc utca sarka (régebben a Százéves Óvoda épülete) - 196?.
Thököly Imre utca és a II. Rákóczi Ferenc utca sarka (régebben a Százéves Óvoda épülete) - 196?.

Ez bizony az egykori Százéves Óvoda, a fénykép pedig a hatvanas években készült.

Café Móló étterem
Mészáros Zsolt

Az épület 1858-ban épült, a kertjében lévő platánfa azóta is él és virul, annak lebontásakor, a Hotel Isis építésekor is megmentették, és a Móló étterem kialakításánál is ügyeltek az öreg fára.

Hotel Isis
Hotel Isis
egykor.hu

A mai épület 1968-ban készült el, az Ybl-díjas Szabó István tervei alapján, ma irodaházként működik, de kisebb üzletek is helyet kaptak benne.

Eltűnt épületek: Százéves Óvoda
Eltűnt épületek: Százéves Óvoda
Bonyhádi Zoltán

Ha kíváncsi még Szombathely további eltűnt épületeire, június 30-ig bármikor megnézheti a képeket, ha ellátogat a BDK második emeletére nyitvatartási időben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Múltbanéző